Argentinci ponovo bijesni na Sampaolija nakon što se pojavio sastav za Island

Mnoge zvijezde na klupi

Argentinci ponovo bijesni na Sampaolija nakon što se pojavio sastav za Island

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine vjerovatno je pod najvećim pritiskom od svih selekcija koje se takmiče na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Od Lionela Messija i društva se očekuje da konačno osvoje zlatnu medalju iako je jasno da ovaj tim i nema tako jak tim kao nekad. Gaučosi su pod ogromnim pritiskom i bit će zanimljivo vidjeti kako će se izboriti s tim. Premijernu utakmicu na Mundijalu u Rusiji ovaj tim igra u subotu, a protivnik će im biti selekcija Islanda.

Argentinski mediji već danima špekulišu o tome kakvu taktiku je Jorge Sampaoli spremio za SP. Navodno, uspjeli su da dođu do informacija oko početnog sastava koji će Sampaoli izvesti na meču protiv Islanda koji je poprilično iznenadio Argentince.

Prema pisanju tamošnjih medija na klupi će ostati Dybala i Higuain, a društvo će im praviti također Federico Fazio, Lo Celso i Ever Banega od koji se očekivalo da će činiti okosnicu tima. No, čini se da Sampaoli ima neke druge zamisli barem što se tiče utakmice protiv Islanda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vjerovatni sastav Argentine: Caballero, Salvio, Otamendi, Rojo, Tagliafico, Mascherano, Biglia, Meza, Di Maria, Messi, Aguero.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi