Fotografija koja je potresla Argentinu, ali nosi snažnu poruku

Fotografija koja je potresla Argentinu, ali nosi snažnu poruku

Edmir Škorić

Enzo Perez je, vjerovatno ste to i upratili ovih dana, dobio poziv umjesto povrijeđenog Manuela Lanzinija za Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Kako stara narodna kaže, dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Tako je Lanzini zbog povrede morao da propusti životni događaj, pa se šansa ukazala Perezu iz River Platea.

A onda se na jednom od aerodroma nađu Perez i - pazite sad - Lanzinijeva majka. Ona je zagrlila Enza, poželjela mu sreću, a ovaj svjestan koliko je gospođi Lanzini teško palo što joj sin ne odlazi na Mundijal.

Koliko god slika bila i tužna (makar se oboje smijali na njoj), ona na kraju govori o argentinskom jedinstvu i navijačima daje dodatno samopouzdanje, a igračima snagu pred prvenstvo na kojem imaju veći pritisak od bilo koje druge reprezentacije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi