U West Hamu odahnuli: Argentince će skupo koštati Lanzinijeva povreda

Snosit će troškove

U West Hamu odahnuli: Argentince će skupo koštati Lanzinijeva povreda

E. Čaušević

Reprezentacija Argentine doživjela je veliki udarac prije nekoliko dana jer se Manuel Lanzini povrijedio na treningu i neće igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Selektor Gaučosa, Jorge Sampaoli, bio je primoran umjesto njega pozvati igrača River Platea Enza Pereza. Lanzini je u suzama napustio trening Argentine i odmah je bio svjestan da se radi o težoj povredi. Nakon testova utvrđeno je da je Lanzini povrijedio ligamente koljena.

Još uvijek nije poznato koliko će trajati njegov oporavak, ali je sigurno da West Ham neće moći računati na njega na početku sezone. Kao što je poznato po FIFA-inim pravilima Argentina će morati da vodi računa o njegovim troškovima, odnosno troškovima West Hama dok se ovaj igrač ne oporavi.

Po pravilima FIFA-e kada se igrač povrijedi na reprezentativnom okupljanu onda je njegova selekcija dužna plaćati West Hamove obaveze prema Lanziniju dok se ovaj igrač ne oporavi.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi