Argentinci potvrdili da će učestvovati na Copa Americi

Takmičenje počinje za sedam dana

Argentinci potvrdili da će učestvovati na Copa Americi

Endin Čaušević

Copa America trebala bi početi za sedam dana, a poznato je da će se turnir igrati u Brazilu.

Prvobitno je bilo planirano da se Copa America igra u Argentini i Kolumbiji, ali je to promijenjeno zbog loše situacije s koronavirusom u ovim zemljama.

Na kraju je donesena odluka da će se Copa America igrati u Brazilu iako ni u ovoj zemlji nije baš sjajna situacija s koronavirusom.

Ovih dana pojavile su se špekulacije da pojedine reprezentacije ne žele igrati na ovom izdanju Copa Americe zbog sigurnosnih razloga.

Mediji u Južnoj Americi objavili su da Brazil i Argentina ne žele igrati Copa Americu iako su glavni favoriti za osvajanje turnira.

Međutim, sedam dana pred početak takmičenja iz Fudbalskog saveza Argentine potvrdili su da će igrati na Copa Americi.

Argentinci su danas saopštili da će zbog sportskog duha i takmičenja biti dio Copa Americe jer su dobili garancije od organizatora da će sve biti organizovano u najboljem redu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi