Argentinski mediji otkrili kakvu taktiku je Sampaoli spremio za Nigeriju

Odlučujući meč za Argentince

Argentinski mediji otkrili kakvu taktiku je Sampaoli spremio za Nigeriju

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine večeras igra odlučujuću utakmicu grupne faze Svjetskog prvenstva protiv selekcije Nigerije.

Nakon dva kola selekcija Argentine ima samo jedan osvojen bod, a zahvaljujući pobjedi Nigerije nad Islandom još uvijek imaju šanse da se plasiraju u osminu finala. Izabranici Jorgea Sampaolija večeras igraju St. Petersburgu protiv Nigerije i osim pobjede potrebno im je da Island ne pobijedi Hrvatsku kako bi prošli dalje.

Situacija u redovima Gaučosa je u najmanju ruku haotična, a više se ne zna ko pije, a ko plaća. Već danima se govori o tome da je Sampaoli samo formalno još uvijek selektor i da sada igrači biraju sastav za meč s Nigerijom. Ipak, iz argentinskog Saveza su to demantovali i pružili su selektoru maksimalnu podršku pred utakmicu koja će mnogo toga odlučiti.

Pritisak na Argentince je ogroman od samog početka jer je u njihovoj zemlji sve osim osvajanja Mundijala veliki neuspjeh. Pred Messijem i društvom je večeras još jedan izazov, a u Argentini se konačno nadaju da će njihova ekipa proraditi i pokazati koliko može.

Također, mediji u ovoj zemlji jutors su prenijeli da se i Sampaoli malo "dozvao pameti", te da je konačno odlučio da na teren pošalje najjači sastav u formaciji 4-3-3 i da ne eksperimetiše više. Što se Nigerijaca tiče oni nemaju potrebu da nešto mijenjaju u sastavu koji je odigrao sjajan meč protiv Islanda i na kraju slavio sa 2:1. Nigerijci se nadaju da će izbjeći poraz i plasirati se u osminu finala.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Vjerovatni sastav Argentine: Armani, Mercado, Otamendi, Fazio, Rojo, Biglia, Banega, Mascherano, Di Maria, Aguero, Messi.

Vjerovatni sastav Nigerije: Uzoho, Troost-Ekong, Omeruo, Balogun, Moses, Mikel, Ndidi, Etebo, Musa, Idowu, Iheanacho.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi