Arjen Robben: Anfield je definitivno najgori stadion
Robben odlazi iz Bayerna na kraju sezone

Holanđanin dao izjavu pred utakmicu protiv Liverpoola

Arjen Robben: Anfield je definitivno najgori stadion

S. Pašalić

Bayern će u utorak odigrati utakmicu osmine finala Lige prvaka na Anfieldu protiv Liverpoola.

Arjen Robben koji će na kraju sezone napustiti Bayern pred utakmicu sa Liverpoolom izjavio je kako je Anfield "najgori stadion".

"Ako me već pitate, za mene je najgori stadion Liverpoola, uvijek su favoriti tamo, a vi morate biti u podređenom položaju", rekao je Robben.

On se prisjetio i utakmice polufinala Lige prvaka iz sezone 2004/2005 kada je sa Chelseajem ispao upravo od Liverpoola.

"U jednoj ili dvije utakmice mogli su dobro odigrati, ali ne i cijelu sezonu što je možda bilo previše. To je bila njihova najveća kvaliteta, dobro su igrali u trenutku kda je to bilo potrebno", zaključio je igrač Bayerna.

Robben na kraju sezone odlazi iz Bayerna

Arjen Robben je u klub stigao na ljeto 2009. godine iz Real Madrida, a obzirom da danas ima 35 godina jasno je da je došlo vrijeme za rastanak.

Iako se mislilo da bi Robben mogao u penziju,
on će karijeru ipak nastaviti i to u redovima japanske ekipe FC Tokyo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Japan je očigledno postao vrlo zanimljiv za evropske veterane pa tamo trenutno igraju zvijezde kao što su Andres Iniesta ili David Villa, a uskoro bi im se trebao pridružiti i Robben.

Robben i ove sezone igra na vrlo dobrom nivou u dresu Bayerna pa je u 15 mečeva postigao pet golova uz dvije asistencije.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi