Arkadiusz Milik zatražio transfer, dva kluba u igri za njegovo dovođenje
Foto - EPA

Poljak odlazi

Arkadiusz Milik zatražio transfer, dva kluba u igri za njegovo dovođenje

M. Šljivak

Poljski napadač Arkadiusz Milik zatražio je transfer iz Napolija.

Milik, koji je ove sezone postigao 12 golova u 22 utakmice za tim sa San Paola, zatražio je transfer i izvjesno je da će ga Napoli prodati, jer mu ugovor ističe u ljeto 2021. godine.

Dva tima se spominju kao moguće destinacije za poljskog fudbalera. To su Atletico Madrid i Milan i između ovih ekipe vjerovatno treba tražiti novu destinaciju za ovog fudbalera.

Napoli već ima zamjenu za njega. U januaru je potpisan Andrea Petagna iz SPAL-a, a spominju se i eventualni dolasci Luke Jovića, Cire Immobilea ili Andree Belottija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milik je od 2016. godine član Napolija. Stigao je za 35 miliona eura iz Ajaxa, a u 109 utakmica postigao je 46 golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi