Kalidou Koulibaly dobio prvu službenu ponudu i čini se kako je postignut veliki dogovor
Foto - EPA

Seli u Pariz

Kalidou Koulibaly dobio prvu službenu ponudu i čini se kako je postignut veliki dogovor

M. Šljivak

Sjajni senegalski defanzivac Kalidou Koulibaly (28) dobio je službenu ponudu francuskog prvaka PSG-a.

Kako navode italijanski mediji, PSG je 28-godišnjem defanzivcu Napolija ponudio petogodišnji ugovor vrijedan 10 miliona eura po sezoni uz dodatne bonuse.

Gazzetta dello Sport tvrdi kako je dogovor jako blizu realizacije. Koulibaly je spreman na transfer, a vjerovatno da će lako doći do dogovora između Napolija i PSG-a oko odštete.

Senegalac koji je rođen u Francuskoj još ranije je kupio kuću u Parizu i već tada se dalo naslutiti u kom pravcu će se kretati njegova karijera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pregovori između zainteresovanih strana traju već odavno. Prošle sedmice je održan sastanak između sportskog direktora PSG-a Leonarda i agenta Falija Ramadanija i transfer je došao na korak od realizacije.

Koulibaly je prethodnih šest godina nosio dres Napolija i odigrao je 233 utakmice za ovaj klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi