Emotivan oproštaj od Veleža: "Ostvario sam dječački san, hvala Dudiću, Red Armyju..."

Kreće u nove izazove

Emotivan oproštaj od Veleža: "Ostvario sam dječački san, hvala Dudiću, Red Armyju..."

S. Mlaćo
Prije par dana FK Velež je potvrdio novi odlazak. Rođeni su se sporazumno razišli sa Armanom Džankovićem koji je potpisao raskid ugovora.

Džanković će sada krenuti u nove izazove, a Velež napušta uz mnogo emocija. Priznao je to svojom objavom na društvenim mrežama i poželio je svom sada već bivšem klubu mnogo sreće i uspjeha.

“Iako odrastao "vani", Velež je uvijek imao posebno mjesto u mom i srcima moje porodice. Zaigravši u svetom crvenom dresu, ostvario sam jedan od dječačkih snova.

Nažalost, došlo je vrijeme da se rastanemo. Koristim priliku da se od srca i iskreno zahvalnim svakom pojedincu u klubu s kojim sam radio i naučio mnogo. Hvala šefu Feđi Dudiću koji mi je ukazao čast i povjerenje da zaigram u voljenom dresu.

Biti dijelom tima koji je osvojio prvi trofej nakon 36 godina, čini me sretnim i znam da je moj put protkan ponosom i srećom, jer smo Veležu i Mostaru donijeli ono što zaslužuju. Navijačima, mom Red Army-ju, hvala za podršku, za svaku otpjevanu pjesmu, za svaki huk s tribina koji nam je davao vjetar u leđa.

Gdje god me životni i fudbalski putevi odvedu Velež i Mostar će uvijek biti u mom srcu“, piše u objavi.

Arman Džanković je rođen je 24. marta 2002. godine u Stavangeru, Norveška. U FK Velež je stigao 06. augusta 2020. godine, te je u toj sezoni nastupao za selekciju juniora Omladinske škole ”Muhamed Mujić”. Prvi profesionalni ugovor za FK Velež je potpisao 22. juna. 2021. godine, a njegov debi za prvi tim Veleža bio je 22. augusta 2021. godine u utakmici protiv NK Široki Brijeg.

Ovaj mladi igrač veznog reda dres Rođenih je nosio u ukupno 28 utakmica, postigavši pritom jedan gol uz jednu upisanu asistenciju. Ostat će upamćen kao dio generacije koja je ispisala historiju osvojivši prvi trofej za Velež nakon 36 godina, odnosno prvi trofej u modernoj historiji Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rođeni su u nedjelju otputovali u Antaliju gdje će boraviti do 10. februara.

Drugi dio sezone u prvenstvu će otvoriti susretom sa FK Tuzla City u Tuzli.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Reddevilsh
Svaka ti čast Armane Mostar u srcu Velež do groba
2 0
Ecosport
Sretno Armane, a vodstvo Veleža nabijem na neku stvar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije