Velež s još jednim fudbalerom dogovorio raskid saradnje

Džanković napušta Rođene?

Velež s još jednim fudbalerom dogovorio raskid saradnje

Endin Čaušević

FK Velež napravio je nekoliko promjena u igračkom kadru tokom ove zime, a čini se da Rođeni nisu završili s tim jer se očekuju još neki odlasci sa stadiona Rođeni.

Nakon završetka prvog dijela sezone pojedini prvotimci mostarskog kluba napustili su Velež, ali Rođeni su uspjeli već dovesti nekoliko zvučnih pojačanja.

Prvi dio priprema za nastavak sezone je odrađen u Mostaru, a danas su igrači Veleža otputovali u Antaliju gdje će odigrati i nekoliko pripremnih utakmica.

Rođeni će u Turskoj boraviti do 10. februara i odigrat će tri pripremne utakmice, a protivnici će biti FC Vorskla, FC Minaj i Žalgiris.

U Antaliju je otputovalo 26 igrača koji su se našli na spisku trenera Nedima Jusufbegovića, a zanimljivo da među putnicima za Tursku nije bilo mladog igrača Armana Džankovića.

Prema svemu sudeći ovaj 20-godišnjak će napustiti Rođene prije početka drugog dijela sezone iako ima ugovor do ljeta 2025. godine.

Kako saznajemo Džanković i Velež već su dogovorili sporazumni raskid saradnje, a očekuje se da Rođeni ubrzo ozvaniče da ovaj ofanzivac više nije član mostarskog kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prvom dijelu sezone Džanković je u dresu Rođenih upisao 11 nastupa u svim takmičenjima i ima jednu asistenciju.

U Velež je stigao iz norveškog Algarda na ljeto 2020. godine i igrao je prvo za juniorski tim, a na ljeto 2021. godine priključen je prvom timu.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antikomunist
Ovo nije trebalo Velezu. Ovdje su pogrijesili ejr Dzankovic nikada nije dobio pravu sansu, uvijek je bio rezerva a mnogo je bolji nego neki prvotimci.Njegovo mjesto je uzeo nesposobni Pantelic. Nije ni cudo, u Velez su iz Radnika-koji je ispao iz Premiejr lige-dosla dva prosjecna igraca.Jedan jako star, mislim d aima oko 37 godina i ovaj PanteliC,koji je odigrao samo jednu utakmicu onako-onako, srednje.Na svakoj sljedecoj je bio najgori pojedinac na terenu.U Konjicu neki dan dade loptu Ramicu u noge.I radi takvih, Velez raskida sa Dzankovicem.Moglo bi nam se ovo od nos razbiti.Dobro je kad klub promjeni kojeg igraca, osvjezi ekipu-ali kada se dovede 11 novih igraca, JAKO TESKO UIGRATI ZA MJESEC DVA.
4 0
Zaccheroni
Nije me odusevio...hvala i sretno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi