Rusi nisu ni sanjali šta će njihov veliki saveznik uraditi Ukrajini

Scena sa početka utakmice

Rusi nisu ni sanjali šta će njihov veliki saveznik uraditi Ukrajini

A. Čaušević

Otkako je počela invazija na Ukrajinu Rusija je ostala sa jako malim brojem saveznika.

Jedan od najvećih ruskih saveznika je svakako Armenija, zemlja u kojoj su se mogli takmičiti ili trenirati ruski sportisti i timovi sve dok Vladimir Putin nije proglasio djelimičnu mobilizaciju prije nekoliko dana.

Rusija i Armenija imaju odlične odnose, kako političke tako i vojne, međutim Armenci su svojim velikim prijateljima u subotu zabili nož u leđa.

Naime, u susretu Lige nacije Armenija je bila domaćin Ukrajini. Gosti su slavili sa visokih 0:5, ali ubjedljiv trijumf nije ono što je privuklo ogromnu pažnju.

Iako su Rusi očekivali da Armenci budu neprijateljski nastrojeni prema Ukrajincima desilo se upravo suprotno što na neki način definitivno predstavlja iznenađenje.

Oglasi

Naime, nakon intoniranja himne Ukrajine dobar dio prisutne publike je aplauzima ispratio gostujuću himnu što je bio jasan znak podrške ukrajinskom narodu u borbi protiv agresora.

Inače, organizator utakmice je prije susreta zabranio svim onim koji su imali ruski pasoš pa tako nisu mogli prisustvovati utakmici iz sigurnosnih razloga.

Susretu je prisustvovala i grupa gostujućih navijača koji su bez ikakvih problema pružali podršku svojim ljubimcima, a za uzvrat su dobili visoku pobjedu sa 0:5. 

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

S ovom pobjedom Ukrajina je ostala u igri da može izboriti promociju u Ligu A. Bit će odlučujući meč zadnjeg kola protiv Škotske. Meč će se igrati u poljskom Krakowu, a Ukrajincima igra samo pobjeda.

S druge strane da bi ostali u Ligi B Lige nacije Armencima će trebati pravo malo čudo i gostujuća pobjeda nad Irskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi