Fudbalska reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak može srušiti tradiciju u koju je teško povjerovati
Foto: Ante Cizmic /CROPIX

I to je moguće

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u ponedjeljak može srušiti tradiciju u koju je teško povjerovati

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Hrvatske pruža sjajne igre i u kvalifikacijama za EURO 2024. godine. U petak su dekalsirali Latviju sa 5:0, ali sada je pred njima jedna zanimljiva utakmica.

Vatreni u ponedjeljak igraju meč grupe D, svoj četvrti u kvalifikacijama gdje ruše i jednu tradiciju.

Hrvatska će gostovati selekciji Armenije u ponedjeljak, a interesantno da od nezavisnosti, vjerovali ili ne Hrvatska nema trijumf protiv zemalja sa Kavkaza na gostujućem terenu.

Protiv selekcija sa Kavkaza Hrvatska je odigrala tri duela u gostima. Dva puta se remizirali protiv Azerbejdžana 0:0 i 1:1, a poraženi su od Gruzije 1:0.

Prosto nevjerovatno da jedna od najjačih selekcija današnjice ima ovakvu statistiku protiv ruku na srce dosta slabijih reprezentacija, ali statistika ne laže u ovom slučaju.

Oglasi

Dakle, Modrić i društvo u ponedjeljak trijumfom otvaraju vrata EURO-a, jer bi Armeniju doveli u nezgodan položaj u borbi za drugo mjesto, ali i ruše negativnu tradiciju.

Naravno, Hrvatska je favorit po svim parametrima, ali Armenija se pokazala kao nezgodan protivnik tako da su Vatreni ozbiljni pred ovaj duel.

Svjesni su svoje historije na Kavkazu, ali i posljednjih rezultata Armenije koja je još u borbi za historijski plasman na EURO.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, rijetke su reprezentacije protiv koji Hrvatska ima negativan omjer, a da nisu gornji razred evropskog fudbala.

Nema sumnje da nas u ponedjeljak u Erevanu očekuje zanimljiv susret.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi