Dalića naljutilo pitanje novinara o Gvardiolu: "Neko da me nazove i kaže to? Svašta..."
Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Hrvatska je bez problema savladlala Latviju

Dalića naljutilo pitanje novinara o Gvardiolu: "Neko da me nazove i kaže to? Svašta..."

Samir Mlaćo

Nogometna reprezentacija Hrvatske bez problema se sinoć obračunala sa selekcijom Latvije.

Bilo je čak 5:0, a sjajan je bio Bruno Petković koji je postigao dva pogotka. Prvi je bio za TV špice, te Vatreni imaju razloga za zadovoljstvo.

Medijima se poslije utakmice obratio selektor Zlatko Dalić. Rođeni Livnjak bio je miran, a onda je izgubio pitanje zbog defanzivca Joška Gvardiola.

Novinare je zanimalo zbog čega je on zamijenjen početkom drugog poluvremena, da li je to zapravo bilo na sugestiju ljudi iz Manchester Cityja koji su ga skupo platili i koji sigurno ga ne žele izgubiti, pogotovo kada je na terenu sinoć sve već bilo riješeno nakon 45 minuta (3:0).

"Podcjenjujete me sa tim pitanjem. Da me neko iz Cityja nazove da odmorim igrača? Svašta", riječi su Dalića.

Oglasi

Novinar je kazao da je to normalna praksa velikih klubova.

"Mi smo još veći. Mi smo velika ekipa. Ne znam šta bih vam rekao na to. Nemojte se ljutiti, ali znate moj karakter. Moj rad. Nije potrebno da ga forsiram, odigrao je šest utakmica za City, ima lagani problemi. Modrića i Brozovića smo također željeli malo odmoriti".

Naveo je da je zadovoljan igrom ekipe jer smatra da su ovakve utakmice najteže.

"Ne možete puno dobiti, a možete puno izgubiti. Moramo biti još ozbiljniji, ne smijemo praviti neke greške kao sinoć. Livaković je dva puta sjajno odbranio", riječi su Dalića.

Hrvatska već u ponedjeljak igra protiv Armenije u Jerevanu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Armenci su sinoć remizirali kod Turske, a bilo je 1:1. Vodili su 1:0, no pred sami kraj Turci su se spasili.

Biće to pravi ispit za Hrvatsku koja je svakako favorit.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije