Turci su zauvijek ukaljali svoj obraz, sve se dešavalo tokom himne Armenije!

Meč je okončan remijem 1:1

Turci su zauvijek ukaljali svoj obraz, sve se dešavalo tokom himne Armenije!

Admin Čaušević

Turska i Arminija su u Eskišehiru igrali derbi kvalifikacione grupe D kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u kojoj se inače nalazi i Hrvatska. Susret je obilježio ogromni skandal u režiji domaćih navijača.

Na stadionu Yeni Eskisehir viđena je ogroman skandal prije nego što je i utakmica počela, sve se dešavalo tokom intoniranja himne Armenije.

Kada je puštena himna Armenije na noge je ustalo 30.000 Turaka koji su gromoglasno izviždali zaštitini znak svog večerašnjeg rivala.

Zvižduci su bili toliko glasni da se praktično nije mogao čuti ni slog armenske himne, a tek po pokretima usana Armenaca moglo se zaključiti da se intonira pjesma posvećena njihovoj domovini.

Oglasi

Nema sumnje da će se Turci koji su bez dileme sebi zauvijek ukaljali obraz s ovim skandalom naći pod istragom UEFA-e i da će dobiti novčanu kaznu zbog nepoštivanja protivnika.

S druge strane ovakvo ponašanje turske publika možda i nije iznenađenje s obzirom na dugogodišnje rivlastvo sa Armenijom, prije svega na političkoj sceni.

Kao što je poznato Armenci optužuju Turke za izvršeni genocid, dok je i Turska u nedavno ratnom sukobu između Armenije i Azerbejdžana materijalno i logistički pomagala Azerima.

Inače, utakmica je okončana rezultatom 1:1. Armenija je vodila većim dijelom drugog poluvremena pošto je u 49. minuti zabio Dashyan.

Turska se spasila u 88. minuti kada je nekako uspio loptu u mrežu pospremiti Yildirim za veliku radost domaćih navijača. Sudija Daniele Orsato je meč produžio za osam minuta, ali se rezultatat nije promijenio.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osvojeni bod svakako više odgovara Turcima koji su ostali prvi na tabeli sa 10 bodova iz pet utakmica, dok Hrvatska i Armenija imaju po sedam iz tri, odnosno četiri odigrana meča.

Armenija će u narednom kolu biti domaćin Hrvatskoj, taj meč se igra u ponedjeljak u Jeravanu. Podsjećanja radi, Vatreni su se večeras bez problema obračunali sa Latvijom (5:0).

Top Komentari

Zax
Turci najgori narod na svjetu ko ih nezna.60 mil stanovnika a vecih antitalenata u sportu nevodjeh na Emaljskoj kuhli a dol se ono loze na nogomet
3 6
TurgayAtacan09
E pa "gospodo" piskarala ispred ss.ba, i Arapima i Turcima se može, kako god oni žele, žele da rade, i ogromna većina normalnog svijeta ih podržava a vama ostaje samo da piskarate i koliko god vi piskarali, ne možete i sanse nemate da će te ta dva naroda nekome zgaditi!
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi