Armin Bešagić: Preko Borca želimo u finale Kupa

Junior Iskre za SportSport.ba

Armin Bešagić: Preko Borca želimo u finale Kupa

Samir Mlaćo

Prolaskom u polufinale kupa naše zemlje juniori Iskre ostvarili su historijski uspjeh. 

Plave nade sada željno iščekuju utorak, dan kada će biti izvršeno ždrijebanje parova polufinala, a mogući protivnici su im Sarajevo, Široki Brijeg i Borac.

Sve tri ekipe sigurno su u prednosti u odnosu na Bugojance, ali na Jakliću vjeruju u ekstra kvalitetnu generacije te ističu da se neće lako predati bez obzira koga im kuglice dodjele. 

Armin Bešagić, vezista juniora Iskre za SportSport.ba  istakao je svoja očekivanja uoči ždrijeba.

"Sve tri nabrojane ekipe su odlične. Kada bi mogli birati možda bi to bio Borac, jer ipak Sarajevo i Široki Brijeg imaju odlične ekipe, ali mislimo da je Borac nešto slabiji od njih. Naravno, sve tri ekipe se takmiče u najvišem rangu  naže države i mi ćemo pružiti otpor i boriti se, bez obzira ko da nam bude protivnik. Mislim da uz naše maksimalno zalaganje te uz pomoć naših navijača i malo sreće možemo ući u finale", ističe Bešagić koji je jedno vrijeme bio i član Akademije FK Sarajevo.

Prolaz u polufinale donio je sjajnu atmosferu u juniorsku selekciju ali i cjelokupnu Iskru. Javnost i navijači nestrpljivo iščekuju polufinalne duele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Što se tiče atmosfera, odlična je. Napravili smo veliki uspjeh, ali nećemo stati na ovome. Svi smo uzbuđeni i svi jedva čekamo polufinale kupa. Naravno i cijeli grad se digao na noge, što nam daje još veću snagu i još više motiva za utakmice.  Nadam se da će u narednim utakmicama biti još više navijača na tribinama te ih pozivam u ime cijele ekipe da nas podrže u što većem broju", dodao je Armin Bešagić, član juniora Iskre u razgovoru za naš portal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi