Povratnik na Grbavicu ušao u igru i pogodio

Željezničar ima 2:0

Povratnik na Grbavicu ušao u igru i pogodio

E. Škorić

FK Željezničar i NK Zvijezda igraju svoj meč četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, a domaćin je uspio u nastavku doći do vodstva i sada ima 2:0.

Prvih 45 minuta završeno je bez pogodaka, a u nastavak su igrači Željezničara krenuli nešto ofanzivnije sa željom da ostvare pobjedu pred revanš u Gradačcu.

Uspjeli su u tome u 58. minut, kada je povratnik u redove Plavih, Arnin Hodžić, odmejrenim udarcem sa nekih 10 metara postigao lijep gol.

Bivši reprezentativac BiH je na poluvremenu ušao u igru i vrlo brzo pronašao put do mreže gostiju koji su do tada odigrali jako dobar meč.

Željezničar je stekao prednost, a u 70. minuti došao i do drugog gola. Beganović je postigao sjajan gol iz slobodnog udarca.

Uzvratna utakmica se, podsjetimo, igra naredne srijede na stadionu Banja Ilidža uz napomenu da ne vrijedi pravilo o golu u gostima.

Oglasi

Treneri Edis Mulalić i Nebojša Đekanović odlučili su se za početne postave:

FK Željezničar: Muftić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Drina, Santos, Beganović, Galić, Križevac, Jašarević.

NK Zvijezda: Dabić, Škrijelj, Kalesić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujčić, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

Mulalić je u najavi meča jučer kazao.

"Očekuju nas dvije teške utakmice, prvo poluvrijeme na Grbavici, drugo poluvrijeme u Gradačcu. Zvijezda je dosta kompaktna ekipa sa nekoliko dobih pojedinaca. Moramo imati maksimalnu koncentraciju. Danas smo ih analizirali, vidjeli gdje su im bolje i lošije strane. Ulog je veliki znamo da se ulazi među četiri najbolje ekipe u Kupu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Njegov kolega sa klupe tima iz Gradačca u razgovoru za SportSport.ba je kazao.

“Momčad je spremna, zadržali smo većinu igrača iz prvog dijela sezone te smo ih dodatno pojačali. Svi se veselimo utakmici, nema igračaka i svi su spremni. Respektiramo Željezničar, to je veliki klub sa armijom navijača, ali za nas je ovo veliki ispit. Pokušat ćemo se očuvati na sve moguće načine, moramo gledati sebe i pokušati se prikazati u što boljem svjetlu. Želimo vratiti zvijezdu tamo gdje je bila, ali gdje još uvijek pripada. Uvjereni smo da će biti spektakl na našem stadionu”, posvjedočio je Đekanović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

damir83
Idi.oti uzorali travnjak! Dali ima u ovoj BiH bilo gdje makar malo struke ? Kad si glup da snijeg očistiš, zašta onda vrediš ?
2 0
Brazuka
Veliki glumac i previše a top igrač. Mora na zemlju mora
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi