Arnautović dao unikatan odgovor: Zašto ne pjevam himnu?

Porijeklom je s naših prostora

Arnautović dao unikatan odgovor: Zašto ne pjevam himnu?

Marko Arnautović u svakom klubu za koji je igrao bio je označen kao 'čudna biljka'. Popriličan je popis njegovih nestašluka, među trenerima nikako nije postao poznat zbog svojih igračkih kvaliteta, a kada je tako onda i ne treba čuditi činjenica da mu je jedan od najboljih prijatelja Mario Balotelli s kojim je kratko dijelio svlačionicu kada je bio član Intera.

"Dobar je igrač, ali ponaša se kao dijete", rekao je jednom prilikom Mourinho o Arnautoviću.

U međuvremenu Arnautović se smirio kada je upoznao i oženio Saru, shvatio je da neprofesionalno ponašanje i uspješna karijera ne mogu ići zajedno, ali svejedno i dalje je vrlo interesantan medijima koji su o njegovom životu snimili i dokumentarac.

Fudbaler West Hama je u njemu iznio na svjetlo dana nekoliko zanimljivih detalja, otvoreno je pričao o mnogim temama, pa i o nacionalnosti.

"Otac mi je Srbin, a majka Austrijanka. Volim i Austriju i Srbiju, očekujem i tražim da to svi poštuju", kazao je Arnautović koji je nerijetko bio i na udaru što ne pjeva nacionalnu himnu uoči utakmice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Pitaju me zašto ne pjevam naglas austrijsku himnu, a ja im kažem da sam fudbaler, nisam pjevač. Pjevam je u sebi", unikatno je odgovorio.

Arnautović je u prošlosti želio da igra za reprezentaciju Srbije, kada je imao 17 godina postojali su i kontakti s tamošnjim savezom, ali na kraju od cijele priče nije bilo ništa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi