Arnautović: Edin mi je prijatelj, često smo zajedno bili na putu
Ima problema s koljenom, ali bit će spreman za duel sa BiH u četvrtak

Predvodi Austrijance i protiv BiH

Arnautović: Edin mi je prijatelj, često smo zajedno bili na putu

Edmir Škorić

Marko Arnautović bio je kapiten protiv Sjeverne Irske, no protiv Bosne i Hercegovine traku vraća Julianu Baumgartlingeru.

Sjajni napadča je kao kapiten zabio i gol u pobjedi nad Sjevernom Irskom, ali protiv BiH će u četvrtak Bayerov nogometaš, Baumgartlinger, ipak dobiti ono što mu i pripada.

"Julien je neko ko mnogo donosi na terenu, on je jednostavno naš motor. Svako ga cijeni kao kapitena", rekao je Arnautović za svog kolegu.

Ono što je činjenica, Arnautović je već sedmicama povrijeđen, ima problema s koljenom, ali nada se da će biti spreman za duel s BiH.

"Još ne mogu reći hoću lli dobiti injekciu u četvrtak. U koljenu se uvijek nalazi tekućina i to morate jednostavno trpjeti. Naravno, ljudi će reći kako treba samo odmarati sedmicu prije utakmice, ali to je jako teško, uvijek imate neke napore", kazao je napadač Austrije.

Zatim se osvrnuo na susret koji nas očekuje na Ernst Happel stadionu.

"Moramo pokušati zabiti golove i pokušati da ne primimo nijedan", kazao je Arnautović, a većinu odgovora u tome da sačuvaju mrežu Austrijanci pronalaze u zatvaranju Edina Džeke.

"Edin mi je jako dobar prijatelj. Često smo zajedno bili na putu", rekao je Arnautović, koji se prvenstveno u Engleskoj dosta sretao s Džekom, dok je naš napadač nastupao za Manchester City.

Baš kao što mi gledamo prema Edinu, tako i Austrijanci gledaju prema Marku.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Lijepo je da svi očekuju od mene da nešto napravim, ali nisam jedini. Ako i ja igram dobro, to je onda zasluga ekipe".

Top Komentari

Turgut
Dobar lik ali Bosna dobija tekmu :) Inace valjda su njegovi dosli odavno iz albanije u bosni pa mozda svremenom postali dio drugog naroda
17 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi