Legendarni Sacchi poručuje Interu da zaboravi na Lukaku - Dybala - Lautaro napad, objasnio i zašto

Legendarni Sacchi poručuje Interu da zaboravi na Lukaku - Dybala - Lautaro napad, objasnio i zašto

E. Škorić

Bivši proslavljeni italijanski stručnjak i nekada uspješni trener Milana Arrigo Sacchi poručio je Interu da zaboravi na izgradnju napadačke linije koju čine Romelu Lukaku, Lautaro Martinez i Paulo Dybala.

Martinez je Interov ponajbolji igrač i strijelac, ali očekuje se da mu se u napadu pridruže već ovog ljeta Paulo Dybala, čiji se dolazak očekuje nakon što je istekao njegov ugovor s Juventusom, dok Nerrazurri rade na potpisu Lukakua, svog bivšeg napadača, kojeg Chelsea planira pustiti na posudbu.

Sacchi je usporedio tu Interovu strategiju koju kreira lukavi direktor Beppe Marrotta s planom Real Madrida i slavnih Galaktikosa iz ranih 2000-ih. Tada je Real imao nestvranu ekipu, najveće moguće zvijezde...

"Uvijek sam govorio da se ne prave timovi sa imenima. Bio sam u Realu direktor 2004-2005. i zamolili su me da treniram ekipu. Znate li ko je igrao u napadu? Beckham, Raul, Ronaldo, Zidane, Figo, a na klupi su prve rezerve bile Morientes i Owen. To nije bila ekipa, to je bio film, ali nedostajala je radnja", poručio je Sacchi, dodavši:

"Zahvalio sam predsjedniku, ali sam rekao ne. Timovima je uvijek potrebna ravnoteža".

"U modernom nogometu trebate 11 igrača koji su uvijek aktivni - u napadu i u odbrani. Morate se stalno kretati, sudjelovati u akciji, raditi zajedno. Samo ovako možete razmišljati o brzom povratku lopte kada je protivnik ima. Ako prepustite tri igrača neprijatelju, to znači da ih ima samo osam u odbrani, a ne 11: ali kako? Timski rad sinkroniziranih pokreta", objasnio je legendarni trener.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Duh požrtvovnosti i fizičke karakteristike igrača su temeljni. Ne vjerujem, iako bih mogao biti u krivu, da Lukaku, Lautaro i Dybala imaju te kvalitete", dodao je Sacchi.

Sacchi (76) je velike uspjehe radio s ekipom Milana krajem osamdesetih, a taj tim vodio je i sredinom 90-ih. Bio je još trener Parme, Atletica i reprezentacije Italije.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
Uz svo dužno poštovanje današnji Inter (i uz te eventualne potpise) i Galaktikosi nebo i zemlja.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi