Legenda očitala bukvicu Simeoneu i njegovom fudbalu: "Šta ovo ti igraš?"
Foto - EPA

Sacchi sasvim iskren

Legenda očitala bukvicu Simeoneu i njegovom fudbalu: "Šta ovo ti igraš?"

M. Šljivak

Atletico iz Madrida je u utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja pokazao pravi antifudbal. Diego Simeone je parkirao autobus ispred gola, ali nije uspio da izbjegne poraz i City je slavio s 1:0.

Nakon utakmice u Manchesteru Diego Simeone je žestoko kritikovan od brojnih fudbalskih stručnjaka, među kojima su i istinske legende. Čuveni Arrigo Sacchi ne može da vjeruje u ono što je vidio na terenu Etihada.

Poručio je Simeoneu da mora još dosta učiti kao trener jer je ono što je njegov tim pokazao je nedopustivo za fudbal.

"Da bi napredovao kao trener možeš dosta učiti. Najlakše je postaviti zid ispred gola i ne gledati prema protivničkom golu. Simeone je napravio velike rezultate i mislim da je boravak u Italiji dosta uticao na njegov način rada. Za njega je glavni cilj ne primiti gol, a u napadu šta se napravi", rekao je Sacchi i nastavio je:

"Ovakav način igre umara navijače. Oni žele ljepotu, emocije. Sjećam se kad je Italija 2000. godine igrala s Nizozemskom i pobijedili smo nakon što smo kompletnu utakmicu igrali defanzivno. Pele je sjedio sa mnom i rekao mi je kako je šteta da tako dobri igrači ne znaju igrati fudbal. Atletico radi isto - odbrana, odbrana i odbrana".

"Ljudi igraju catenaccio iz šezdesetih godina prošlog stoljeća. Kakav je ovo fudbal? Nema nikakvog zadovoljstva u tome. Dobiješ utakmicu, a ne zaslužiš da je dobiješ. Iznenađen sam što Španci trpe ovo jer su oni navikli gledati lijep fudbal. Simeone jeste lider, ali mora više vjerovati u sebe", istakao je Sacchi.

Poručio je i Pepu Guardioli da nije previše impresioniran načinom na koji on vodi tim.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Atletico nije šutirao na gol, ali ni City nije napravio previše. Nije bila lijepa utakmica, ali je City morao napraviti više. Rekao sam Pepu da mora više napadati prostor. Treneri su trebali pokazati više", istakao je 76-godišnji Italijan.

Arrigo Sacchi je slavu stekao kao trener Milana s kojim je krajem osamdesetih godina osvojio sve što je mogao. Također, vodio je i Atletico Madrid u sezoni 1998/1999.

Top Komentari

struja
Simeone evo vec deset godina unistava fudbal i tek sada kritike?Unio je citav svoj pokvareni karakter u igru i i igrace Atletika,nazalost.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi