Rezultat kukavičke igre: Simeone je sinoć postavio najsramotniji rekord otkada je u Atleticu

Poraženi su od Cityja, ali...

Rezultat kukavičke igre: Simeone je sinoć postavio najsramotniji rekord otkada je u Atleticu

Eldar Ganibegović

Atletico Madrid sinoć je na Etihadu poražen od Manchester Cityja s minimalnih 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. 

Jedini gol na utakmici postigao je Kevin de Bruyne u 70. minuti i tako svom timu stvorio prednost pred revanš u Madridu.

Očekivano, ekipa Diega Simeonea postavila se defanzivno na vrućem gostovanju, a često smo ih mogli vidjeti kako igraju odbranu i sa dva bloka od po pet igrača.

Gosti su željeli dobar nrezultat prije revanša, a za njih bi to na Etihadu svakako bio i remi. Ipak, Diego Simeone sinoć je uspio da postavi najsramotniji rekord otkako je trener Jorgandžija.

Građani su bili dominantna ekipa tijekom cijele utakmice i potpuno dominirali, a tim Simeonea za 90 minuta nije uputio niti jedan udarac prema protivničkom golu što im se nikada prije nije desilo pod vodstvom argentinskog stručnjaka.

Također, ovo je prvi put u historiji nokaut faze Lige prvaka desilo se da ekipa u jednoj utakmici nema udarac prema golu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostale statistike gostiju također su vrlo loše. Nisu izveli niti jedan udarac iz ugla, imali su samo 32 posto posjed lopte i razmijenili čak 400 dodavanja manje od domaćina. Usporedbe radi, Manchester City je ispalio 15 udaraca, a 702 puta su napravili tačno dodavanje.

Revanš se igra u srijedu, 13. aprila u 20:45 na stadionu Wanda Metropolitano u Madridu. Podsjetimo, Liverpool je u utorak u drugom četvrtfinalu Lige prvaka savladao Benficu u Portugalu s 1:3.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Fantastična igra Atletika, dabogda izbacili City. Ne razumijem nikako kako igra može biti loša? Čovjek se došao braniti i tačka. Ima svoju filozofiju i to skupo plaćenu i ne vidim zašto bi on poslušao nekog novinara kako igrati? Gleda se prolaz a statistiku okači mačku
4 6
King_Kenny
...jeste patnja za gledati,ali on ima dostizan zaostatak i solidne sanse za prolazak,vecina ekipa bi od Cityja fasovala 2-3 komada sinoc i onda bi im ovi samo kontre slagali u revansu,prolazak nemoguc...zna Simeone taktiku.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi