Arteta pozivao na zajedništvo, ali bijesni navijači Arsenala žestoko su izvrijeđali svog fudbalera
FOTO: EPA

Nakon eliminacije iz Lige prvaka

Arteta pozivao na zajedništvo, ali bijesni navijači Arsenala žestoko su izvrijeđali svog fudbalera

Esmer Oštraković

Arsenal sinoć nije odigrao posebno dobru utakmicu u okviru četvrtfinala Lige prvaka. Topnici su gostovali u Minhenu, a obzirom na minimalan poraz od 1:0 eliminisani su iz ovog takmičenja.

Navijači Arsenala odlučili su da podignu svoj glas i da pokažu svoju ljutnju nakon što je njihov tim doživio poraz i eliminaciju iz Lige prvaka od Bayerna koji igra jednu od najgorih sezona u posljednje vrijeme.

Nade da će osvojiti Ligu prvaka po prvi put u historiji za Arsenal su završene sinoć nakon što su upisali minimalan poraz u Minhenu od Bayerna koji će tako u polufinalu ovog takmičenja igrati sa Real Madridom.

Jedini gol na utakmici postigao je Joshua Kimmich koji se sjajno ubacio u kazneni prostor, te je glavom matirao nemoćnog Rayu.

Taj gol ide na dušu fudbalera Arsenala Gabriela Martinellija koji je odigao katastrofalnu odbranu, te nije ispratio Kimmicha koji je utrčao u kazneni prostor i na kraju jue postigao gol koji je njegovu ekipu odveo u polufinale Lige prvaka.

Oglasi

Probali su igrači Arsenala nakon toga napraviti pritisak i doći do poravnanja, ali eliminaciju nisu mogli izbjeći. Sada im ostaje još samo borba za titulu u Premiershipu.

Navijači Arsenala bili su bijesni nakon poraza i eliminacije njihove ekipe iz Lige prvaka, a nisu to hjeli ni kriti. Podligli su glas i javno rekli šta misle.

Naime, nakon utakmice navijači Arsenala su žestoko prozvali Martinellija kojeg krive za poraz u Minhenu. Smatraju da je bio užasan u napadu, ali i da je kriv za gol Kimmicha.

"Naš najopasniji igrač? 0 u napadu, kao i obično", napisao je jedan navijač Arsenala.

"Bio je užasan i već neko vrijeme je takav", dodao je drugi navijač tima iz Londona.

Oglasi

"Promašio je najbolju priliku koju smo imali i još nije mogao čuvati svog igrača", dodao je treći navijač Arsenala.

"Jedina opasnost koju je napravio bila je ona pred našim golom", napisao je jedan navijač Arsenala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nije samo Martinelli bio "meta" navijača Arsenala. Oni su prozvali i Artetu, a razlog je Bukayo Saka.

"Zašto je tako teško izvesti Saku? Bio je užasan na terenu" pisali su između ostalog navijači Arsenala nakon poraza njihove ekipe.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti