Petrović htio propasti u zemlju zbog ono što mu je White uradio, izraz igrača Arsenala sve rekao

Situacija koja najbolje opisuje debakl Plavaca

Petrović htio propasti u zemlju zbog ono što mu je White uradio, izraz igrača Arsenala sve rekao

Endin Čaušević

Arsenal je na svom terenu sinoć deklasirao Chelsea sa 5:0 u meču 29. kola engleskog Premiershipa. Utakmicu karijere odigrao je Ben White koji je zabio dva gola, ali posebna priča je drugi pogodak jer je na nevjerovatan način uspio da prevari srbijanskog golmana Đorđa Petrovića.

Petrović je sinoć branio od prve minute na golu londonskog kluba, ali i pored činjenice da je primio čak pet pogodaka srbijanski golman je bio među najboljim pojedincima u ekipi Plavaca.

To dovoljno govori koliko lošu utakmicu je Chelsea odigrao i kako je Arsenal uspio da nadigra gradskog rivala i na kraju im postigne čak pet golova.

U prvom poluvremenu Arsenal je vodio sa 1:0 već od četvrte minute golom Trossarda, a upravo Petrović bio je najzaslužniji što do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao jer je imao nekoliko sjajnih odbrana.

Međutim, u nastavku utakmice Chelsea se apsolutno raspao i Arsenal je za svega 18 minuta uspio da postigne čak četiri gola svom gradskom rivalu.

Posebno su briljirali Ben White i Kai Havertz koji su postigli po dva gola u drugom poluvremenu za totalnu rapsodiju Arsenala.

Oglasi

White je taj koji se istakao jer je riječ o desnom beku i jasno je da je Englez odigrao jednu od najboljih utakmica u svojoj dosadašnjoj karijeri.

Prvo pogodak postigao je početkom drugog dijela nakon kornera kada je uspio jednu odbijenu loptu poslati u mrežu Chelseaja za 3:0, te je upravo White stavio tačku na ovaj derbi.

On je u 70. minuti postigao pogodak za konačnih 5:0, a upravo se taj gol našao u centru pažnje jer je svima odmah bilo jasno da White iz te pozicije uopšte nije imao namjeru da uputi udarac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Desni bek Arsenala je htio da centrira u peterac, ali lopta je na kraju završila iza leđa Petrovića koji ni sam nije mogao da vjeruje šta ga je snašlo u razmaku od 18 minuta kada je po četvrti put morao vaditi loptu iz mreže.

I White je bio iznenađen što je postigao pogodak i njegov izraz na licu je to najbolje pokazao što možete POGLEDATI OVDJE.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Runje od golmana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti