Potvrđen odlazak Girouda sa San Sira, novi klub je pravo iznenađenje

Napušta Rossonere

Potvrđen odlazak Girouda sa San Sira, novi klub je pravo iznenađenje

Edmir Škorić

Iskusni francuski napadač Olivier Giroud definitivno odlazi iz Milana i večeras je potvrđen njegov novi klub.

Fabrizio Romano izvijestio je da će se napadač Milana pridružiti ekipi FC Los Angeles u MLS-u i da će potpisati ugovor na 18 mjeseci.

Rođen u Chamberyju, 37-godišnji Giroud je najbolji strijelac Francuske svih vremena sa 57 golova u 131 nastupu. Giroud je bio član reprezentacije Francuske koja je osvojila Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Giroud je produkt Grenoblea, ali je debitovao u Ligue 1 kao član Montpelliera 2010. godine, a 2012. godine prešao je u Arsenal. U posljednjoj sezoni u Francuskoj osvojio je naslov sa Montpellierom.

Giroud je u Arsenalu osvojio tri FA kupa i zabio 73 gola u 180 ligaških nastupa. Usred svoje šeste sezone na Emiratesu, Giroud je prešao napustio sjeverni London i pridružio se Chelseaju u januaru 2018. U četiri sezone s Bluesima, Giroud je osvojio FA kup, naslov Evropske lige 2019. i kruna je bila naslov Lige prvaka 2021.

Oglasi

Protekle tri sezone Giroud je bio u Rossonerima s kojima je osvojio Scudetto 2022. godine. U 30 utakmica ove sezone Giroud ima 13 ligaških golova.

U američkoj ekipi pridružuje se svom prijatelju i dugogodišnjem reprezentativnom saigraču Hugu Llorisu, bivšem golmanu Tottenhama.

Odlazak Gioruda u američki MLS ispostavilo se da je odlična vijest i za reprezentativca Srbije, Luku Jovića, koji također igra u Milanu i nema previše prostora za igru pored sjajnog Francuza.

Jović je imao nekoliko odličnih igara ove sezone, ali je većinu mečeva počinjao s klupe. No, odlaskom Girouda njemu se otvaraju vrata na San Siru što potvrđuju i italijanski mediji koji pišu da će Jović ostati u Milanu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On je u Milan stigao prošlog ljeta iz Fiorentine i potpisao je ugovor na samo godinu dana, ali jasno je da su na San Siru zadovoljni igrama koje je pružio Jović.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti