I to se dešava: Barcelona na ljeto dovodi igrača koji je ove sezone igrao 252 minute?

Igrač Chelseaja na meti Blaugrane

I to se dešava: Barcelona na ljeto dovodi igrača koji je ove sezone igrao 252 minute?

Eldar Ganibegović

Navijači Barcelone će sezonu 2023/24. pamtiti po lošem. Nije Barcelona osvojila niti jedan trofej i već se razmišlja o planovima za narednu sezonu i jačanje ekipe.

Uskoro dolazi novi prijelazni rok. Zna se da je Barcelone u lošoj finansijskoj situaciji, a sada je objavljeno zanimljivo ime koje se nalazi na listi želja.

Kako prenosi talkSport, Barcelona je zainteresovana za dolazak veznjaka Chelseaja, Carneyja Chukwuemekea. Dovođenje engleskog igrača na Camp Nou može se okarakterisati kao iznenađujuće, u kontekstu u kojem je ove sezone za Plave odigrao samo 252 minuta.

Zapravo, Chukwuemeka je čak na "crnoj listi" tima iz Londona i Chelsea bi mogao da ga stavi na prodaju po sniženoj cijeni.

Ove sezone, Chukwuemeka, koji može igrati na poziciji centralnog veznog, upisao je samo 12 nastupa za Chelsea ove sezone u svim takmičenjima, postigao je dva gola i pružio asistenciju.

Oglasi

Chelsea: Na prodaju svi igrači 

Ostaje da vidimo šta će biti od toga. A, pomalo nevjerovatna vijest pojavila se i prije nekoliko mjeseci kada je objavljeno da će Chelsea na ljeto staviti sve igrače na prodaju.

Ne znači to da će prodati apsolutno sve igrače, no da niko neće biti zaštićen te da svi mogu napustiti klub ukoliko dođe zadovoljavajuća ponuda. 

Chelsea bi se u idealnom slučaju htio riješiti 15 igrača iz ekipe koja ima ukupno njih 30, ne računajući mlade igrače na posudbama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo je prvi put u historiji kluba sa Stamford Bridgea da je usvojena takva politika, a ovo je lista 15 igrača koji u svakom momentu mogu da idu:

Thiago Silva
Raheem Sterling
Conor Gallagher
Romelu Lukaku
Hakim Ziyech
Lewis Hall
Ian Maatsen
Kepa Arrizabalaga
Noni Madueke
Carney Chukwuemeka
Malang Sarr
Trevoh Chalobah
Marc Cucurella
David Datro Fofana
Armando Broja

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi