Četiri posla završena na Otoku: United inkasirao pet miliona, Arsenal doveo golmana

Prometno na Otoku

Četiri posla završena na Otoku: United inkasirao pet miliona, Arsenal doveo golmana

Eldar Ganibegović

Sinoć je utakmicom Manchester United - Wolverhampton (1:0) okončano prvo kolo engleske Premier lige. Iako je liga počela, klubovi se i dalje pojačavaju. Tako su danas završena tri transfera kada su u pitanju timovi iz engleske elite, dva izlazna i jedan ulazni, a zanimljiv transfer napravio je i Sheffield Wednesday. 

Danas su u Engleskoj ozvaničena četiri transfera. Prvi i najzvučniji je onaj koji je napravio Arsenal. Zapravo, radi se o posudbi.

Topnici iz Londona doveli su 27-godišnjeg španskog golmana, Davida Rayu. Brentfordu je pripalo tri i po miliona eura za jednogodišnju posudbu, uz opciju kupovine na kraju sezone.

Manchester United inkasirao je pet miliona eura tako što je u Bayer iz Leverkusena prodao češkog golmana, Mateja Kovara. Ovaj 23-godišnjak je član Uniteda bio od 2018. godine kada je stigao iz Slovackog, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u praškoj Sparti. 

S timom iz njemačke Bundeslige potpisao je četverogodišnji ugovor, odnosno do kraja juna 2027. godine.

Oglasi

Chelsea je 20-godišnjeg italijanskog veznjaka Cesarea Casadeija poslao na posudbu u Leicester City do kraja maja 2024. godine, što su Lisice zvanično i potvrdile.

Mladi reprezentativac Italije vrijedan 12 miliona eura velika je nada Plavaca iz Londona, te su ga poslali da stiče iskustvo u timu koji će svim silama probati ekspresno da se vrati u Premiership.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zanimljiv transfer napravio je i član Championshipa, Sheffield Wednesday. Naime, u ovaj tim je iz PSG-a za jedan milion eura stigao 19-godišnji Djeidi Gassama.

U pitanju je francuski krilni fudbaler koji može igrati i u vrhu napada. Porijeklom je iz Mauritanije. Dijete je Bresta, a prethodnu sezonu proveo je na posudbi u Eupenu, te je pariski tim odlučio da ga proda ovog ljeta. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Super za AR567AL, taman ce sada RAMSDALE da se POGUBI, a Reya je nedokazan..sve u svemu TOP6..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi