Na Stamford Bridgeu nastao muk, a Cech ostao u čudu: Prije 11 godina postignut najbolji gol ikad!

Dan kada je Papiss Cisse oduševio fudbalski svijet

Na Stamford Bridgeu nastao muk, a Cech ostao u čudu: Prije 11 godina postignut najbolji gol ikad!

E. Čaušević

U engleskom Premiershipu nagledali smo se fantastičnih golova o kojima će se zauvijek pričati, ali jedan od njih se posebno ističe. Na današnji dan prije 11 godina na Stamford Bridgeu postignut je najbolji gol svih vremena u Engleskoj.

Za mnoge je Premiership najjača liga na svijetu, a iz sezone u sezonu to se sjajnim utakmicama, golovima i potezima samo potvrđuje.

O mnogim golovima koji su postignuti u Premiershipu i oduševili svijet se i danas priča, ali svima je jasno koja majstorija je vjerovatno najbolji gol koji smo ikada vidjeli u najjačem rangu engleskog fudbala.

Naime, na današnji dan prije tačko 11 godina na Stamford Bridgeu odigrana je utakmica između Chelseaja i Newcastlea, a ona je bila u znaku tadašnjeg napadača kluba sa St. James Parka - Papissa Cissea.

Senegalac je tog 2. maja 2012. godine odigrao svoju najbolju utakmicu i karijeri u pobjedi Newcastlea od 2:0, a upravo je Cisse postigao oba gola.

Napadač Newcastlea svoj tim u prednost doveo je u 19. minuti kada je zabio fantastičan pogodak za 1:0, ali pravu magiju o kojoj se priča i dan danas senegalski napadač ostavio je za sami kraj.

Oglasi

Igrala se sudijska nadoknada utakmice u Londonu kada je Cisse u 94. minuti zadivio svijet. Uspio je da zabije najljepši gol svih vremena u Engleskoj, a mnogi se i danas pitaju kako je to uspio da izvede.

Legendarni Peter Cech je u čudu gledao majstoriju Cissea i uopšte nije imao šansi da odbrani ovaj udarac nakon kojeg je nastao totalni muk na Stamford Bridgeu, ali potom i oduševljenje jer su navijači bili svjesni kakvoj majstoriji su svjedočili.

Cisse je tih godina blistao u dresu Newcastlea u koji je stigao početkom 2012. godine iz Freiburga za 12 miliona eura.

Senegalac je dres Svraka nosio više od četiri godine, a na ljeto 2016. godine napustio je St. James Park i karijeru je nastavio u dalekoj kini gdje je igrao za SD Luneng.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kasnije je Cisse nastupao u Turskoj za Alanyaspor, Fenerbahče i Rizespor, a prošlog ljeta vratio se u Francusku gdje je trenutno član Amiensa. Iako ima već 37 godina Cisse je još uvijek aktivan, a u dresu Amiensa je ove sezone na 27 mečeva zabio deset golova i dodao dvije asistencije.

Sigurno je da će se svakog 2. maja njegovo ime spomenuti u fudbalskoj javnosti jer gol koji je prije tačno 11 godina postigao na Stamford Bridgeu se ne može tako lako zaboraviti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sve_na_bordo
Ti sto pises ove gluposti tipa najveci poromasaj ikad, najgluplji igrac zauvjek, nije vidjeno u historija, ovo ce pamtit i njegova cukun unucad... Ti si retardiran
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije