Arsenalov tehnički direktor bio je brutalno iskren o bivšim igračima, prozvao i Kolašinca

Bili su rak rana klubu

Arsenalov tehnički direktor bio je brutalno iskren o bivšim igračima, prozvao i Kolašinca

E. Škorić

Tehnički direktor Arsenala, Edu, oštro je osudio starije zvijezde koje su, prema njegovim riječima, nanosile veliku štetu klubu.

Mesut Ozil i Pierre-Emerick Aubameyang među velikim su zvijezdama kojima je Arsenal platio ugovore kako bi otišli i oslobodili mjesta za druge igrače koji će doći. Na listi su bil ii defanzivci Shkodran Mustafi, Sead Kolašinac i Sokratis, za koje se Arsenal dobro potrudio i još platio samo da odu s Emiratesa.

"Kada igrač ima 26 ili više godina, ima veliku platu i ne igra, on te ubija. "U prošlosti je 80 posto našeg tima imalo te karakteristike i nije bilo šanse da ih neko kupi. Oni nemaju transfersku vrijednost i uogodno im je biti tu jer imaju duge i velike ugovore", rekao je Edu, dodavši:

"Dakle, morali smo očistiti tim iako smo morali da platimo da odu, ali i to na kraju smatramo ulaganjem. To je bolje nego da oni blokiraju put drugom igraču. Nije problem ako igrač ima veliku platu i igra. Znam da je čudno otići do uprave i reći im: 'Ponekad je bolje platiti igraču samo da ide nego ga zadržati'".

"Shvatam da to boli i neki ljudi kažu da je skupo, ali problem morate riješiti", zaključio je Edu koji je od 2019. godine tehnički direktor Topnika.

On je kazao da klub ima jasan plan i da će sezona 2022/23 biti mnogo bolja od prošlih.

Što se tiče bh. reprezentativca Seada Kolašinca, on je bio posuđen u Schalke, a zatim ga je klub bez odštete pustio u Marseille početkom ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U međuvremenu je klub ovog ljeta imao velike kupovine. Doveden je desni bek Marquinhos iz Sao Paula, golman Matt Turner, ali najveća pojačanja ipak su Fabio Vieira, koji je Portu plaćen 35 miliona eura, Oleksandr Zinčenko koji je iz Manchester Cityja došao za istu sumu, dok je 52,2 miliona eura plaćen napadač Gabriel Jesus, koji je također došao iz Manchester Cityja.

Ovi transferi mogli bi Arsenal učiniti konkurentnim u borbu za sami vrh u Engleskoj.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi