Arsenal predstavio novo pojačanje
Foto: arsenal.com

Ponovo iz Manchester Cityja

Arsenal predstavio novo pojačanje · Zvanično

E. Ganibegović

Oleksandr Zinchenko od sada je i zvanično fudbaler Arsenala.

Ovaj 25-godišnjak na Emirates stiže s velikim iskustvom igranja u Premier ligi, ali i na međunaraodnoj sceni. Upisao je 128 nastupa za Manchester City i 52 za reprezentaciju Ukrajine. 

Za sada nije poznato na koliko je ugovor potpisao ukrajinski reprezentativac. Arsenal je u zvaničnom saopštenju samo naveo da se radi o višegodišnjoj saradnji. 

On se razvijao kroz omladinsku akademiju Shakhtar Donetska, da bi 2015. godine prešao u rusku Ufu. Nakon 31 nastup za ovaj klup, potpisao je za City u ljeto 2016. godine, da bi narednu sezonu proveo na posudbi u PSV-u.

Lijevi bočni, koji može pokriti i pozicije u veznom redu, osvojio je Premier ligu i Liga kup engleske četiri puta,  jednom FA Cup, a igrao je i u finalu Lige prvaka prošle godine.

"Sretni smo što nam se Oleksandar pridružio. On je igrač kojeg lično jako dobro poznajem i nastavio sam ga pratiti nakon što sam otišao iz Manchester Cityja. To je igrač visoke kvalitete koji će nam dati nove mogućnosti i svestranost. Ne radi se samo o pozicijama na kojima može igrati, već i o svestranosti u napadu i odbrani. On je osoba s velikim ljudskim kvalitetama i karakterom i drago mi je što se isplatio uložen napor da se on dovede u klub", rekao je Mikel Arteta, menadžer Topnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ukrajinac je peto pojačanje Arsenala ovog ljeta. Podsjetimo, prije njega stigao je njegov saigrač iz Manchester Cityja Gabriel Jesus, zatim Marquinhos, Matt Turner i Fabio Vieira.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi