Spektakularan derbi u Londonu: Pet golova, nove VAR kontroverze i pobjeda Arsenala!

Derbi opravdao očekivanja

Spektakularan derbi u Londonu: Pet golova, nove VAR kontroverze i pobjeda Arsenala!

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 10. kola Premiershipa odigrali su Arsenal i Liverpool na Emiratesu, a pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

Derbi je itekako opravdao očekivanja, a navijači su vidjeli pet golova i veliku pobjedu Topnika protiv svojih rivala od 3:2.

Navijači Arsenala nisu mogli niti zamisliti bolji start utakmice od onog koji su im pružili njihovi ljubimci na terenu.

Naime, igrala se 58. sekunda kada je Arsenal došao do vodstva od 1:0. Saka je povukao napad Arsenala, dodao loptu do Odegaarda, a onda trenutak magije kapitena Arsenala i sjajan pas za Martinellija koji je matirao golmana Liverpoola.

Nakon toga Arsenal je prosto nestao sa terena, a Liverpool je imao nekoliko sjajnih prilika da dođe do poravnanja.

Jednu od njih iskoristili su gosti i to u 34. minuti. Tada je veliku grešku napravio Gabriel, lopta je došla do Diaza ko je uposlio Nuneza, a Urugvajac je matirao Ramsdalea i poravnao rezultat.

Oglasi

Kada se očekivalo da sudac svira kraj prvog poluvremena sijevnula je sjajna kontra Arsenala, Martinelli je dodao loptu do Sake koji nije imao težak posao, te je pogodio za novo vodstvo Arsenala.

U drugo poluvrijeme bolje su ušli Topnici, ali su propustili nekoliko dobrih prilika da svoje vodstvo povise na 3:1.

Sa druge strane svoju prvu šansu u drugom dijelu koriste igrači Liverpoola, te Firmino u 53. minuti vraća stvari na početak svojim golom za 2:2.

Gol odluke postignut je u 76. minuti utakmice kada je nakon starta nad Jesusom dosuđen penal za domaću ekipu.

Odgovornost je preuzeo Bukayo Saka i bio je siguran sa bijele tačke, te je tako postavio konačan rezultat i donio tri boda svojoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ova pobjeda vratila je ekipu Arsenala na prvo mjesto, te iz devet odigranih utakmica imaju 24 osvojena boda i imaju bod više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Sa druge strane Liverpool je nakon ovog poraza pao na desetu poziciju sa samo deset osvojenih bodova, što je čak četrnaest manje od prvoplasiranog Arsenala.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...novo skandalozno sudjenje,po obicaju...treba Liverpool podrzati Superligu,a ovo smece od lige odj*bati i igrati tu sa omladinskim pogonom samo...
1 26
DOKTOR_GAZ_
Ako ovako nastavi, AR567AL ce biti SAMPION, ali od 5 mjesta, PA DOLE..
2 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti