Arsenal napravio ogroman korak ka tituli: Eddie Nketiah u 91. minuti srušio Manchester United!

Kakva utakmica na Emiratesu

Arsenal napravio ogroman korak ka tituli: Eddie Nketiah u 91. minuti srušio Manchester United!

Esmer Oštraković

Sjajnu utakmicu u okviru 21. kola Premiershipa na Emiratesu su odigrali Arsenal i Manchester United, a utakmica je završena pobjedom Arsenala od 3:2.

Nemoguće je u uvodu utakmice bilo nekoj od ove dvije ekipe dati prednost, jer su obje bile u zaista sjajnoj formi.

Niti jedna od ekipa u posljednjih pet utakmica nije doživjela poraz, a imale su po četiri pobjede i jedan neriješen rezultat.

Arsenal je krenuo dosta bolje, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Prvi gol na utakmici postigli su igrači Manchester Uniteda.

Igrao se 17. minut kada je Partey izgubio loptu, a onda je sjajan solo prodor napravio Rashford, te je postigao gol za 0:1.

Nastavili su Topnici sa napadima, a to im se isplatilo već u 24. minuti. Xhaka je sjajno centrirao, a loptu u mrežu smjestio je Nketiah.

Oglasi

Na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu, iako su Topnici imali nekoliko jako dobrih prilika da promjene rezultat.

Oštro su krenuli Topnici i u drugom poluvremenu, te su što prije htjeli doći do vodstva. Uspjelo im je to u 53. minuti.

Saka je napravio pravi show kroz odbranu Manchester Uniteda, te je postigao golčinu i tako doveo Arsenal u novo vodstvo.

Nije ni prednost Arsenala dugo trajala jer je Manchester United došao do poravnanja nakon greške Ramsdalea u 59. minuti. Strijelac je bio Martinez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Napeta je bila završnica utakmice. Topnici su napadali, ali lopta jednostavno nije htjela u gol, te su se gosti sjajno branili.

Ipak u 91. minuti Nketiah je nakon sjajne akcije pospremio loptu u mrežu i donio tri jako važna boda Arsenalu na ovoj utakmici.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
TOP 6 osiguran, ali mislim da mogu i u TOP 5 ako im se neki rezultati poklope..
6 25
FudbalskiZnalac
Arsenal bolji, sudije su vukle sve za United ali nisu mogli. Još rukama igra McTominay. Iako su prvi Arsenal neće osvojiti, nisu navikli tako da će na kraju biti 3-4. Ali trebaju biti zadovoljni nisu vidjeli lige prvaka godinama.
0 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi