Chelsea bez problema pobijedio Arsenal, Lukaku pokazao da će biti veliko pojačanje

Plavci slavili sa 2:0

Chelsea bez problema pobijedio Arsenal, Lukaku pokazao da će biti veliko pojačanje

E. Čaušević

Fudbaleri Chelseaja pobijedili su danas u gostima Arsenal sa 2:0 u derbiju drugog kola engleskog Premiershipa.

Chelsea je opravdao danas ulogu favorita u londonskom derbiju iako se ovaj meč igrao na Emiratesu.

Plavci su krenuli veoma ofanzivno od samog početka, a to im se isplatilo u 15. minuti kada su poveli sa 1:0.

James je bio asistent, a pogodak za vodstvo gostiju postigao je Romelu Lukaku koji je tek prije nekoliko dana stigao u klub iz Intera i pokazao je da će biti ogromno pojačanje.

Chelsea je nastavio s dobrom igrom i nakon vodstva. Nekoliko minuta kasnije Mount je mogao da udvostruči prednost, ali je Leno odbranio njegov udarac.

No, do drugog gola gosti su došli u 35. minuti. Mount je ovaj put uposlio Jamesa koji je uspio da savlada Lena i bilo je to 2:0 za Chelsea.

U 41. minuti utakmic sudija je svirao penal za domaće kada je Saka pao u kazenom prostoru, ali nakon što je pogledao VAR predomislio se i poništio je svoju odluku.

U drugom poluvremenu Chelsea je ponovo bio nešto bolji. Gosti su imali odličnu šansu u 58. minuti preko Mounta, ali ni ovaj put igrač Chelseaja nije uspio da savlada golmana Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Havertz je u finišu utakmice imao odličnu priliku da povisi na 3:0, no Leno odlično brani njegov udarac. Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:0 za Chelsea.

Chelsea je trenutno prvi sa šest bodova, dok je Arsenal pretposljednji bez osvojenih bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1585859035
Arsenal je kanta za nabijanje realno
7 0
King_Kenny
...najgori Arsenal u posljednjih 25 godina,otkad ja pratim fudbal.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti