Arsenal odbio dvije ponude Rome za Mkhitaryjana, Vučica se okreće drugom igraču

Promjena plana

Arsenal odbio dvije ponude Rome za Mkhitaryjana, Vučica se okreće drugom igraču

Roma nikako ne uspijeva da otkupi ugovor Armenca Henkrikha Mkhitaryana od Arsenala.

Podsjetimo, iskusni vezni fudbaler nalazi se u Rimu na posudbi iz redova Topnika, a Vučica ima opciju da otkupi njegov ugovor.

Kako prenosi Express, italijanski klub je do sada na adresu Arsenala poslao dvije ponude u namjeri da zadrži ovog igrača za stalno, ali obje su odbijene od strane engleske ekipe.

Problem za Romu možda leži u činjenici da je Arsenal tokom sezone promijenio trenera i doveo Mikaela Artetu. Španac je veliki fan igra Armenca i želi da ga vrati u London što je nedavno i sam priznao.

"Uvijek mi se sviđao, to je igrač koji se može uklopiti u svaku ekipu kada je na svom nivou", kazao je Arteta prije nekoliko sedmica.

Ovi problemi mogli bi zaustaviti posao, a rimski tim bi se, prema navodima pomenutog izvora, mogao okrenuti Pedru Rodriguezu iz Chelseaja.

Pedro je u posljednjoj godini ugovora i ukoliko ga ne produži s Plavcima, postat će slobodan igrač. Osim Rome za njega će se tada sigurno interesovati još neke ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pedro je i sam nedavno govorio o svojoj budućnosti te je poručio da zbog koronavirusa nije pravi trenutak za razgovor o tome.

"Moj ugovor ističe, ali to u ovom momentu nije najvažnija stvar. Nisam čak ni razmišljao o tome. Moja budućnost će biti riješena u dogledno vrijeme", kazao je nekadašnji ofanzivac Barcelone.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti