Englezi tvrde - Osimhen šokirao upravu Chelseaja i odlučio se potpisati za ljutog rivala

Sjajni napadač na ljeto ide iz Napolija

Englezi tvrde - Osimhen šokirao upravu Chelseaja i odlučio se potpisati za ljutog rivala

E. Oštraković

Jedan od najtraženijih napadača narednog ljeta biti će Victor Osimhen koji gotovo pa sigurno napušta ekipu Napolija.

Već nekoliko puta Osimhen je isticao kako želi svoju karijeru da nastavi u Premiershipu, a dva kluba iz ove lige su posebno "zagrizla" za njega.

Očekivalo se da će njegova naredna destianacija biti Chelseaja, a najviše zbog izjave njegovog sunarodnjaka John Obi Mikela.

"Mislim da postoji obostrani interes o saradnji. Znam da voli klub i da želi doći", rekao je Mikel i potom uz šalu dodao:

"Ja sam još uvijek njegov agent. Pokušavam ga nagovoriti da dođe u Chelsea, imam 20 posto od tog ugovora, nadam se da će dogovor biti postignut", našalio se nekadašnji veznjak Plavaca.

Navijači Chelseaja bili su presretni nakon ovih vijesti, ali sada ih je dočekao pravi šok.

Oglasi

Razlog je taj što Englezi tvrde da je Arsenal korak ispred Chelseaja kada je riječ o trci za potpis sjajnog napadača.

"Arsenal se nalazi korak ispred Chelseaja u trci za potpis napadača Napolija Victora Osimhena.

Nigerijac preferira transfer u Topnike prije nego u Plavce", pišu Englezi.

Osimhen je eksplodirao prošle sezone u šampionskoj sezoni Napolija. Ove sezone je nešto skromniji, ali je stigao zabiti 13 golova u 21 nastupu u svim takmičenjima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Da Victor Osimhen odlazi iz kluba potvrdio je prije nekoliko mjeseci i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis.

"Znamo to od ljeta, inače pregovori o produženju ne bi trajali tako dugo. Klub u koji ide će biti Real Madrid, PSG ili neki tim iz Premier lige", rekao je De Laurentiis.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Palanori
Đe si guzijaaa gnjido
0 0
Interista
Gubljenje para, nikako nerazumijem sta ljudi vide u njemu, jednu sazonu dao 20 golova i nikad više. ****no precjenjen igrač.Otiće tamo i skroz propasti, za njega je El Fenomeno izmislio fudbal, kakav Osimhen kakve trice.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi