Arteta se žalio što je Porto igrao previše defanzivno, Conceicao ga "ugasio" jednom rečenicom!

Arsenal poražen golom u 94. minuti

Arteta se žalio što je Porto igrao previše defanzivno, Conceicao ga "ugasio" jednom rečenicom!

E. Čaušević

Porto je sinoć na svom terenu s minimalnih 1:0 pobijedio Arsenal u prvom meču osmine finala Lige prvaka. Mikel Arteta bio je razočaran nakon utakmice porazom, ali i igrom Porta koji se većinu meča branio, no Sergio Conceicao znao je kako da odgovori kolegi sa suprotne strane.

Arsenal je sinoć imao ulogu favorita iako se utakmica igrala u Portu, ali gosti nisu uspjeli nikako da pronađu rješenje za odličnu igru u odbrani portugalskog kluba i na kraju su čak ostali bez udarca u okvir gola.

Porto je odlično igrao defanzivno i nije dozvolio Arsenalu da dođe do prepoznatljive igre što je stvaralo veliku nervozu gostiju koji su na kraju kapitulirali u 94. minuti.

Domaći su u posljednjim sekundama meča došli do pobjede kada je fenomenalan pogodak postigao Galeno za 1:0 i erupciju oduševljenja na stadionu Dragao, te težak udarac za Topnike pred revanš.

Nakon utakmice Mikel Arteta bio je vidno razočaran što je njegov tim poražen od Porta, te mu je zasmetalo što je domaći tim igrao toliko defanzivno u stilu ekipa Josea Mourinha.

Oglasi

"Razočaran sam što smo izgubili utakmicu u zadnjoj minuti, ali ovo je Liga prvaka i ako napraviš grešku onda moraš da platiš cijenu. Razočaran sam i što Porto nije igrao ofanzivnije i što nisu dopustili da igramo pravu utakmicu, ali šta je tu je", rekao je Arteta nakon utakmice.

Međutim, trener portugalskog tima Sergio Conceicao nije ostao dužan Arteti kada je čuo šta je Španac rekao nakon utakmice.

"To je rekao? Oni su htjeli da igraju, a mi smo željeli da pobijedimo. To je sve što imam da kažem", poručio je Conceicao.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Sigurno je da nas i u revanšu ovih timova očekuje dosta uzbuđenja i bez dileme će Porto pokušati u Londonu da odbrani prednost od 1:0 i plasira se u četvrtfinale.

S druge strane igrači Arsenala moraju da nađu način kako da ugroze gol Porta jer su sinoć u tome totalno podbacili. Revanš utakmica ovih klubova igra se 12. marta s početkom u 21 sat na Emiratesu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Nema MISEVA DA KOMENTARISU..lijepo je vidjeti da TERAPIJA DJELUJE..
0 0
zajid08
Ovo je naucio od Guardiole, ovakve izjave....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi