Od tragičara do heroja - Magija Galena u 94. minuti srušila Arsenal!
FOTO: EPA

Kakva majstorija

Od tragičara do heroja - Magija Galena u 94. minuti srušila Arsenal!

E. Oštraković

Nakon što su na posljednja dva gostovanja u Premiershipu postigli čak jedanaest golova mnogo više se očekivalo večeras od Arsenala na gostovanju kod Porta.

Topnici su odigrali blijedu utakmicu protiv Porta, istina u gostima, u okviru osmine finala Lige prvaka, a konačan rezultat utakmice bio je 1:0 za Porto.

Utakmica je počela dosta sporo sa obje strane. Niti jedna ekipa nije pravila prilike i igralo se najviše na sredini terena.

Očekivalo se da Arsenal preuzme inicijativu i da krene sa napadima jer su bili favoriti na ovom susretu, ali to se nije desilo niti u jednom trenutku prvog poluvremena.

Prvi dio utakmice ponudio je tek jednu jedinu priliku koja je viđena u 21. minuti, a desila se pred golom Arsenala.

Galeno je bio u šansi i promašio je nemoguće. Prvo je šutirao sa pet metara i pogodio je stativu, a onda mu se lopta odbila u noge, međutim u nastavku je Galeno šutirao pored gola.

Oglasi

Očekivalo se da u drugom poluvremenu ne može gore od Arsenala, ali igrači ovog tima kao da su odlučili da to demantuju.

Igrali su Topnici zaista loše i u drugom poluvrmenu i nisu napravili niti jednu pravu priliku na ovom susretu.

Na kraju, obzirom na sve viđeno Topnici bi bili sretni i remijem, ali su u 94. minuti primili nevjerovatan gol, a strijelac je bio ni manje ni više nego tragičar iz prvog poluvremena, Galeno.

Gol Galena pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:

Porto - Arsenal 1:0

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Galacticosi
Zasluženo
0 1
Alme1921
Samo debili očekuju nesto od arsenala to samo englezi napusu kao i sve svoje "zvijezde"
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi