Mesut Ozil rekao konačno zbogom fudbalu: Svašta sam pretrpio, vrijeme je za odlazak

Jedan od najboljih veznjaka ikada

Mesut Ozil rekao konačno zbogom fudbalu: Svašta sam pretrpio, vrijeme je za odlazak

Esmer Oštraković

Bivši prvak svijeta i jedan od najboljih veznjaka ikada, Mesut Ozil, zvanično je saopštio da je završio svoju fudbalsku karijeru.

Prije mjesec dana mediji u Turskoj pisali su da je Ozil iznenada donio odluku da završi svoju karijeru dok je bio pod ugovorom sa Bašakšehirom.

Na kraju se ispostavilo da je informacija bila tačna. Nijemac turskog porijekla danas je sve to zvanično potvrdio.

"Nakon pažljivog razmatranja najavljujem povlačenje iz profesionalnog nogometa. Imao sam privilegiju biti profesionalni nogometaš skoro 17 godina i nevjerovatno sam zahvalan zbog toga. Posljednjih sedmica i mjeseci, nakon što sam pretrpio i neke povrede, postalo je jasno da je vrijeme za odlazak", napisao je Ozil, te je nastavio:

View this post on Instagram

A post shared by Mesut Özil (@m10_official)

"Bilo je ovo sjajno putovanje ispunjeno nezaboravnim trenucima i emocijama. Hvala mojim klubovima, Schalkeu, Werderu, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu, Bašakšehiru, te mojim trenerima koji su me podržavali, te mojim saigračima koji su postali moji prijatelji. Posebno se zahvaljujem svojoj porodici i najbližim prijateljima. Svi su bili dio mog putovanja od prvog dana i pružili su mi mnogo ljubavi i podrške, kroz dobra i loša vremena", piše Ozil.

Zahvalio se i navijačima, te je otkrio planove za budućnost.

"Hvala i mojim fanovima koji su mi pružili mnogo ljubavi u svim uslovima u svim klubovima u kojima sam igrao. Sada se okrećem životu sa mojom suprugom Amine i mojim prelijepim kćerkama Edom i Elom. Možete biti sigurni da ću se s vremena na vrijeme oglasiti putem društvenih mreža", završio je Ozil.

Ozil je bio prvak svijeta sa Njemačkom, a napravio je sjajnu karijeru. Igrao je tako za Real Madrid, Arsenal, Fenerbačke, Schalke i Werder.

Kada je riječ o reprezentaciji Njemačke odigrao je 92 utakmice, te je postigao 23 gola.

Top Komentari

Mel_Glupson
Zamisli otjera te klub sto si kritikovao genocid nad muslimanima od strane demokratske kine... uzivaj Mesute fudbalski majstore i velika ljudino... Allah te nagradio
1 1
Milfhunter
Malo je pretjerano Ozila nazvat jednim od najbolji ikada veznjaka, pogotovo što je možda odigrao 5 dobrih sezona ostalo teški prosjek
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi