Arsenal predstavio novo pojačanje

Torreira stigao iz Sampdorije

Arsenal predstavio novo pojačanje · Zvanično

Endin Čaušević

Urugvajski reprezentativac Lucas Torreira napustio je Sampdoriju i karijeru će nastaviti u dresu Arsenala.

Ovaj 22-godišnji fudbaler bio je standardan igrač u ekipi Urugvaja na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali se njegova selekcija oprostila od ovog takmičenja u četvrtfinalu nakon poraza od Francuske. Torreira je zbog svojih sjajnih igara dobio ponudu Arsenala koju jednostavno nije mogao odbiti.

"Lucas Torreira je mladi fudbaler koji će sigurno donijeti novost u našoj igri. To je vezni igrač sa sjajnim talentom i to je dokazao u Sampdoriji u prethodne dvije sezone. Vidjeli smo na Mundijalu koliko može i sretni smo što je sada član Arsenala", rekao je Unai Emery.

Torreira je karijeru počeo u urugvajskom Montevideo Waderersu, a 2013. godine potpisao je za Pescaru za koju je debitovao dvije godine kasnije kada je proslavio svoji 19. rođendan. Prethodne dvije sezone igrao je u Sampdoriji za koju je odigrao 71 utakmicu. U Arsenalu će nositi dres sa brojem 11.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

amer9966
mozda nesto i bude od arsenala sljedece sezone.. ako nista bice ih zanimljivo gledat poslije dugo vremena
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi