Barcelona u svoje redove želi dovesti i milionera koji nosi samo polovnu odjeću

Potraga za desnim bekom

Barcelona u svoje redove želi dovesti i milionera koji nosi samo polovnu odjeću

Eldar Ganibegović

Čini se kako Barcelona ne namjerava stati s pojačanjima ovog ljeta.

Sada je Blaugrana u potrazi za pouzdanim desnim bekom, a jedno od imena koje je na listi želja je Hector Bellerin.

Španski defanzivac dobar dio mladosti proveo je u Barceloni, ali nikada nije zaigrao za prvu momčad. Godine 2011. odlazi u Englesku, u Arsenal s kojim još uvijek ima ugovor. Prošle sezone Bellerin je bio posuđen Betisu, a Topnici ga se ovog ljeta žele trajno riješiti.

Tako se pojavila priča o Barceloni. Hectora Bellerina Arsenal bi trebao besplatno pustiti, a nogometaš koji godišnje zarađuje četiri miliona eura spreman se odreći dobrog dijela svoje trenutne prvoligaške plate samo kako bi stigao u Camp Nou, javlja Marca.

Bellerin nije prva opcija Barcelone, Foyth i Meunier su glavne mete Katalonaca, ali je svakako najjeftinija opcija. Ostaje za vidjeti hoće li do odlaska doći, no sigurno je da bi igrač s četiri nastupa u španskoj reprezentaciji bio oduševljen igranjem u Barceloni.

Prije nekoliko mjeseci Bellerin je u centar sportske javnosti stigao zbog toga što je otkrio da nosi samo polovnu odjeću.

U nedavnom intervjuu u rodnoj zemlji, Španac je priznao da je kao dijete, zbog besparice, nosio samo jeftinu odjeću. Sada, unatoč tome što je od nogometa skupio desetke miliona eura, vratio se toj navici. 

"Oduvijek sam zastupao hip-hop kulturu. Svojoj sam majci, koja mi je svu odjeću kupovala na tržnici, govorio da mi kupuje samo široku odjeću. Sada sam stvorio svoj stil", objasnio je Bellerin.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Bellerin, ukoliko bi stigao u redove tima koji s klupe predvodi Xavi Hernandez, bio bi samo jedno u nizu pojačanja ovog ljeta.

Ranije su u Barcelonu stigli Lewandowski, Raphinha, Christensen, Kessie te Kounde koji još uvijek nije registrovan. 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi