Arsenal s dva igrača manje nemoćan protiv Chelseaja

Burna utakmica na Stamford Bridgeu

Arsenal s dva igrača manje nemoćan protiv Chelseaja

Chelsea je na Stamford Bridgeu slavio nad Arsenalom rezultatom 2:0 u derbiju šestog kola Premiershipa.

Prvo poluvrijeme nije donijelo preveliki broj prilika, a početak utakmice pripao je Arsenalu. Kako je meč odmicao, Chelsea je uspostavljao terensku inicijativu i do kraja prvog poluvremena je diktirao tempo igre.

Najzanimljiviji trenutak u prvom poluvremenu, ali i na utakmici, se desio u 45. minuti. Diego Costa je 'zakuhao' sa Koscielnyjem, a onda se u sukob umiješao i Gabriel Paulista. Naguravanje je trajalo nekoliko minuta, a to je najskuplje platio upravo Arsenalov Brazilac, koji je isključen zbog toga što je nagazio Costu. Iako se na prvu činilo da ga je sudac ni krivog ni dužnog poslao u svlačionicu, usporeni snimak je pokazao da je Gabriel zaslužio isključenje.

Chelsea je u vodstvo došao u 53. minuti, kada je na asistenciju Fabregasa Zouma pogodio za slavlje na Stamford Bridgeu. Arsenal je sa igračem manje bio bezopasan po gol Begovića, koji na današnjoj utakmici nije imao previše posla.

Arsenal je u 79. minuti ostao sa devetoricom na terenu, nakon što je drugi žuti karton zaradio Santi Cazorla. Chelsea je do drugog gola stigao u prvoj minuti nadoknade, kada je Hazard pogodio za konačnih 2:0. 

Premier liga, 6. kolo:

Chelsea - Arsenal 2:0 (Zouma 53', Hazard 90')

Potražite više informacija na temu Premier league:

eUY5PA69eue

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti