Auba će biti bivši, a Arsenal puca na visoko: Ovo je spisak igrača koje žele u napadu

Hoće li moći ovo realizovati?

Auba će biti bivši, a Arsenal puca na visoko: Ovo je spisak igrača koje žele u napadu

Eldar Ganibegović

Arsenal će, čini se, ozbiljno krenuti u pojačanje svoje ekipe, naročito u ofanzivnom dijelu.

Alexanderu Lacazzetteu uskoro ističe ugovor i trebao bi napustiti klub. Jedan od zainteresovanih koji se pominju jeste superbogati Newcaslte United.

Također, gabonski napadač Pierre-Emerick Aubameyang je pod suspenzijom i on bi trebao napustiti klub, a za njegove usluge interesuju se Juventus i Barcelona.

Menadžer Arsenala Mikel Arteta, prema navodima engleskog "The Suna", sastavio je spisak napadača koje bi volio vidjeti na Emiratesu.

Radi se prvobitno o napadaču Firoentine, fantastičnom Dušanu Vlahoviću, zatim asu Evertona Dominicu Calvert-Lewinu, te napadaču Seville Youssefu En-Nesyriju.

Nakon što je ljeti potrošio više od 150 miliona funti, pretpostavlja se da će Arsenal preferirati da se dovede upravo En-Nesyri.

Oglasi

ESPN izvještava da ga je Arsenal već skautirao i da je mnogo jeftinija opcija od Vlahovića i Calvert-Lewina. Također, Vlahović je navodno već odbio potencijalnu mogućnost prelaska u Arsenal.

Ipak, Topnici, kao i Tottenham i Manchester United, navodno su u stanju pripravnosti zbog srbijanskog stroja za golove i pripremaju se za borbu za 21-godišnjaka.

Fiorentina je navodno postavila cijenu od 68 miliona funti za Vlahovića, dok Calvert-Lewin također ne bi bio jeftin zbog njegovog renomea iz Premier lige, dok En-Nesry ne bi trebao koštati više od 35 miliona funti.

Dvadesetčetverogodišnji marokanski reprezentativac prošle je sezone postigao 24 pogotka u svim natjecanjima, i tako pomogao Sevilli da završi na četvrtom mjestu u La Ligi.

Ove sezone ga je povreda spriječila da prenese formu, te je na 10 utakmica u svim takmičenjima postigao tri gola i dodao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vidjet ćemo šta će na kraju od svega da bude, ali sigurno je da nas očekuje prometno ljeto na Emiratima.

Arsenalu ove sezone dobro ide i nalaze se na 4. poziciji u Premiershipu, te bi se konačno mogli vratiti u Ligu prvaka, koja bi bila još jedan mamac za napadače.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Jasminn
Bas pucaju na visoko
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi