Dušan Vlahović večeras neće mirno spavati, a razlog je posve jasan

Nije uspio

Dušan Vlahović večeras neće mirno spavati, a razlog je posve jasan

Eldar Ganibegović

Firoentina je večeras remizirala kod Verone 1:1 u 19. kolu Serije A.

Bila je ova utakmica velika prilika za srbijanskog napadača Dušana Vlahovića da sruši rekord Cristiana Ronalda, no nije uspio.

Naime, njegov gol u prethodnom kolu u remiju protiv Sassuola bio je za njega 33. u 2021. godini u Seriji A i tako je izjednačio rekord Portugalca po broju pogodaka u jednoj godini.

Večeras je imao priliku i sam izbiti na vrh liste, no nije uspio. Castrovilli je u 81. minuti spasio Violu poraza i to na asistenciju njegovog sunarodnjaka Alekse Terzića.

No, i pored toga Vlahović može i mora biti prezadovoljan svojim učinkom. Trenutno je sa 16 golova prvi strijelac Serije A ispred Immobilea koji ima 13.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za njega su klubovi iz cijele Evrope pokazali interes. Već je odbio ponude Newcastle Uniteda i Arsenala, a interes su pokazali i Borussia Dortmund, Tottenham i Juventus.

Ugovor sa Fiorentinom Vlahović ima do juna 2023. godine, a čelnici kluba su mu već ponudili i novi, mnogo bogatiji. Ipak, teško je da će isti i prihvatiti.

Top Komentari

MaDaj
Imam utisak da ce ovaj tip ispasti isto kao Ibisevic, jedna extra sezona i to je to ... i kad objavljujete konstantno koliko golova je dao, uredu je ubaciti i da je 11 od njih iz penala lol
4 2
Klicko
Kako se preziva Vlahovic a srbin je,ne kontam
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije