Arsenal razbio Tottanham u derbiju sjevernog Londona
Foto: EPA

Topnici nastavili niz

Arsenal razbio Tottanham u derbiju sjevernog Londona

S. Grebović

Arsenal je danas na svom Emiratesu rezultatom 3:1 slavio protiv najvećeg rivala, Tottenhama, rezultatom 3:1.

Nakon očajnog starta sezone i tri poraza u prva tri kola Premiershipa, malo je ko vjerovao da se Arsenal može vratiti na pobjedničke staze. No, tim Mikela Artete je u tome uspio.

Topnici su danas pobjedom nad svojim ljutim rivalom vezali četvrti trijumf u svim takmičenjima.

Već nakon 34. minute gosti su bili na konopcima i bili u minusu od tri gola. 

Pijetlove je već nakon 12 minuta igre načeo Smith Rowe koji je pogodio nakon asistencije Sake. Strijelac prvog kola nešto kasnije dolazi i do asistencije, kada je loptu odložio za Aubameyanga, a ovaj hladnokrvno pogađa mrežu gola Llorisa.

Sjajno prvo poluvrijeme domaći su krunisali još jednim golom, kada se uporni Saka upisao u listu strijelaca.

Oglasi

U nastavku se domaći tim malo povukao, pa su gosti preuzeli terensku inicijativu. Prijetio je Kane u dva navrata, no sreća je bila saveznik domaćih.

Sve što je tim Espirita Santa do kraja uspio uraditi je gol Sona koji je lijepo pogodio nakon ubačaja Reguliona, no to je od njih bilo sve danas.

Arsenal je ovom pobjedom prestigao Tottenham na tabeli i sada je 10. sa devet bodova, dok su Pijetlovi na istom bodovnom saldu, ali na poziciji ispod.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 6. kolo

Arsenal - Tottanham 3:1

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1604593678
Gazijaga na respiratorima i to kineskim crko dabogda od zavisti haha ????⚪
11 2
Realist
Istina je da svaki kub na svijetu može dobit Tottenhama ali u Arsenalu ima stvarno par mladih igrača koji bi uz par kvalitetnih iskusnih mogli vratit Arsenal među prvih 6. Ali ove godine je za to cinimi se kasno.
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi