Fudbaler Arsenala javno dao podršku Izraelu - Reakcija fanova ga šokirala

Nije se nadao ovome

Fudbaler Arsenala javno dao podršku Izraelu - Reakcija fanova ga šokirala

Esmer Oštraković

Danas je na rasporedu derbi utakmica u Premiershipu između Arsenala i Manchester Cityja i oči cijelog svijeta gledale su prema Londonu gdje će utakmica biti odigrana.

Nažalost, da se ne priča o utakmici pobrinuo se fudbaler Arsenala koji je svojom objavom na svom Istagran storyju dospio direktno u središte javnosti.

Radi se o lijevom beku Arsenala koji je u London stigao upravo iz Manchester Cityja, a to je naravno Zinchenko.

Čovjek je to koji je od samog početka rata u Ukrajini bio jedan od glavnih "Instagram boraca" i to je bio njegov način branjenja države.

Mnogi su ga tada prozivali što ne uradi nešto konkretnije osim "plakanja" po društvenim mrežama, ali on se nije pretjerano obazirao na to.

Oglasi

Ipak, ono što je uradio sada ponovo ga je lansiralo u centar javnosti, ali ovaj put je itekako proizvelo njegovu reakciju.

Naime, nakon posljednjih dešavanja u Izraelu Zinchenko je odlučio da se javno oglasi i da da podršku Izraelu.

"Stojim uz Izrael", bila je poruka lijevog beka iz Ukrajine.

Upravo ta rečenica podigla je mnogo prašine kod njegovih fanova koji su mu poslali veliki broj ružnih poruka, tvrde mediji iz Englske.

Oglasi

Nakon toga Zinchenko je odlučio da reaguje, te je obrisao svoju objavu, ali je i prebacio svoj Instagram nalog sa javnog na privatni.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada je to uradio veliki broj fanova napisao je kako bi sport trebalo odvojiti od politike i da im se ne sviđa ono što radi lijevi bek Arsenala.

Da li će sve uticati na igru Arsenala danas, ali i na samog Zinchenka, te hoće li uopšte igrati nakon svega što se desilo, ostaje da vidimo.

Top Komentari

Mel_Glupson
P
0 1
DOKTOR_GAZ_
Igraci, a NAROCITO NAVIJACI NULLERSA su JAKO INTELIGENTNI...npr. pricaju da je AR567AL VELIKAN, a imaju EVROPSKIH TROFEJA kao POSUŠJE I LEOTAR...dakle 0..slovima: N U L A..
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi