Arsene Wenger od juna na novom poslu
Foto - EPA

Arsene Wenger od juna na novom poslu

M. Šljivak

Legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger (72) od juna bi mogao sjesti u stolicu sportskog direktora PSG-a.

Čelni ljudi novog prvaka Francuske su, tvrdi Le Parisien, ponudili 72-godišnjem Wengeru mjesto sportskog direktora umjesto Brazilca Leonarda koji godinama obavlja ovu funkciju.

U PSG-u nisu zadovoljni radom Leonarda i šefovi će ga pokušati zamijeniti. Prva opcija koju žele u Parizu je Wenger i svim silama pokušavaju da nagovore 'Profesora' da prihvati ponudu.

Arsene Wenger trenutno radi za FIFA. Pomaže razvoju fudbala širom svijeta i predlaže određene korake za unaprjeđenje fudbalske igre.

Pored Leonarda iz PSG-a bi mogao otići i trener Mauricio Pochettino čijim radom bogati vlasnici također nisu zadovoljni.

Čuveni Profesor još je u nevjerici iako su prošle četiri godine: "Kao da se skidam s droge"

Legendarni francuski trener Arsene Wenger (72) okončao je karijeru 2018. godine.

Oglasi

Nakon 22 godine na klupi londonskog Arsenala čuveni Profesor je odlučio otići, ali iako su ga povezivali s raznim poslovima, on se na trenersku klupu nije vratio.

Trenutno je legendarni stručnjak zaposlen u FIFA-i. Radi na dodatnom razvoju fudbala, no priznaje kako mu posao trenera itekako nedostaje.

"Proveo sam 40 sezona pored linije i da sam slušao svoj osjećaj, još uvijek bih to radio", rekao je Wenger za beIN Sports i nastavlja priču:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mogu ponuditi još dosta toga na neki drugi način. Zaista mi nedostaje posao. Nedostaje mi ta napetost. Osjećam se kao čovjek koji se skida s droge".

"Zadovoljan sam što mogu pomoći fudbalu širom svijeta na neki drugi način. To je više intelektualni poslao, nema pritiska i imam jako dobre ideje".

Top Komentari

prvenac
Profesor koji je vazda gledao u leđa najboljim engleskim klubovima.
2 2
Goran86
Leonardo je ionako tu zalutao neka stave profesora
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi