Iz Pariza stigao odgovor Realu: "Možda ste previše optimistični"

Tema je ponovo Kylian Mbappe

Iz Pariza stigao odgovor Realu: "Možda ste previše optimistični"

Edmir Škorić

PSG je sinoč stigao do rekordne 10. titule prvaka Francuske, a čak osam osvojeno ih je u eri bogatih Katara.

Parižanima je bod protiv Lensa (1:1) bio dovoljan da četiri kola prije kraja osiguraju titulu, pa je sezona ipak završena uspješno mada su na Parku Prinčeva i ove sezone ostali uskraćeni za trofej u Ligi prvaka.

Sada kada se osvojila još jedna titula, glavno je pitanje hoće li Kylian Mbappe ostati u klubu jer mu na ljeto ističe ugovor, a sve glasnije špekuliše se o njegovom odlasku u Real Madrid. Sada se oglasio sportski direktor francuskog kluba Leonardo.

"Real Madrid je očito očekivao da će Kylian Mbappe potpisati za njih u posljednje tri godine, ali... možda su malo previše optimistični u vezi s tim", uz smiješak je odgovorio Leonardo.

"Ne mogu reći ništa novo o svojoj situaciji u ovom trenutku, jer se ništa novo nije dogodilo", dodao je Brazilac.

Parižani daju sve od sebe da jednog od najboljih napadača svoje generacije zadrže u glavnom gradu Francuske. Posljednjih dana u medijima se šuška da će mu novi francuski prvak ponovno ponuditi novi ugovor. Ako je vjerovati Leonardovim riječima, očito ima nekih pomaka u tom smjeru.

Oglasi

Za potpis novog ugovora katarski šeik Tamim Bin Hamad Al-Tani, čija je država vlasnik PSG-a, spremna je Mbappeu dati ugovor na dvije plus jednu sezonu uz nevjerovatne cifre.

Sjajnom napadaču se, tvrdi Le Parisien, nudi plata od 50 miliona eura po sezoni, ali i bonus od čak 100 miliona eura samo da stavi potpis na novi ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ovo su cifre kakve se ne pamte u svijetu fudbala i vidjet ćemo hoće li Mbappe s porodicom odlučiti da ostane u PSG-u ili će ispuniti dječački san potpisom za Real Madrid, koji nudi mnogo manje cifre.

Kylian Mbappe je u PSG stigao iz Monaca na posudbu 2017. godine. Godinu dana kasnije njegov ugovor je otkupljen za nestvarnih 180 miliona eura, čime je postao drugi najskuplji fudbaler svijeta nakon Neymara koji je Barceloni plaćen 222 miliona eura.

Top Komentari

Klicko
Čemu više pažnja anonimusu embapeu i fašističkom isprdku i poluklubu penal madridu
1 2
denimen9
I da ostane u PSG-u po ovim tarifama, opet to smatram dobrim poslom Reala.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi