Arteta ostaje vjeran Arsenalu
FOTO: EPA

Topnici u krizi

Arteta ostaje vjeran Arsenalu

Haris Zilić

Arsenalu ni ove sezone ne ide dobro.

Topnici su ispali u polufinalu Evropa lige od Villareala, a u Premiershipu imaju još jednu turbulentnu sezonu, gdje su pod upitnik doveli i plasman u Evropu naredne sezone.

Ipak, loši rezultati nisu puno "zabrinuli" Upravu, koja sprema novi ugovor treneru Mikelu Arteti jer smatraju da on nije glavni krivac za loše partije londonskog tima.

Pored toga, Topnici spremaju i određenu čistku u svlačionici pa će biti zanimljivo koja će se sve imena naći na transfer listi.

Nekoliko kandidata je poznato.

Na transfer listi će se sigurno naći ime Hectora Bellerina za koga su interesovanje pokazali PSG, Juventus i Inter. Drugo ime na transfer listi je golman Bernd Leno, a pored njega tu su Alexandre Lacazette i Mohamed Elneny.

Ako ostanu bez Evrope to će biti još jedan bolan udarac za navijače Arsenala koji su svake godine sve dalje od vrha engleskog fudbala, a i razočaravajuća je činjenica da posljednjih sezona teško mogu izboriti i plasman u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Londonski tim će mnogo toga trebati promijeniti, a da li je ostanak Artete prav i potez vrijeme će pokazati.

Navijači Arsenala gube strpljenje, tako da bi svaki naredni neuspjeh mogao izazvati teške posljedice.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lopov84
Kao da je do njega hoce li ostati ili ne.... Prije da je Arsenal vjeran njemu, jer ga produzuju unatoc losim rezultatima
4 0
Mele
Gazija, pasteta ostaje, znaci 89senal. bez Evrope iduce sezone.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi