Arsenal nakon skoro deset godina slavio na Stamford Bridgeu

Smith Rowe junak

Arsenal nakon skoro deset godina slavio na Stamford Bridgeu

S. Grebović

U drugoj utakmici 36. kola Premier lige u velikom derbiju Arsenal je kao gost savladao ekipu Chelseja minimalnim rezultatom (1:0).

Prvi je zaprijetio Chelsea i to preko Kaija Havertza koji je kreirao sjajnu solo akciju i šutirao, ali je lopta otišla tik pored gola. Pet minuta kasnije gosti su poveli.

Nastao je pravi metež u odbrani domaćih nakon što je Jorginho neprecizno loptu vratio Kepi, ona je krenula u gol, no Španac je nekako stigao da interveniše. Aubameyang dolazi do nje i nesebično upošljava Smitha Rowea koji lagano pogađa mrežu domaćina. Zaista amaterizam u odbrani Plavaca.

Do kraja poluvremena Chelsea je mogao do poravnanja da je bolje Mount reagovao u izglednoj poziciji, ali je šutirao ravno u Lena.

U nastavku domaći su napadali i pokušavali, no neke velike prilike nisu uspjeli kreirati. Vrijedno pomena je postignuti gol Pulisica, koji je poništen zbog ofsajda u 61. minuti, te prečka koju je pred sami kraj meča pogodio Zouma.

Arsenal je izdržao i na kraju slavio u velikom londonskom derbiju po prvi put nakon 2011. godine kada su pobijedili u spektakularnom meču sa 5:3.

Oglasi

Topnici su nakon ove pobjede skočili na osmo mjesto sa 55 osvojenih bodova, dok je Chelsea ostao četvrti sa 64 boda.

Premier liga, 36. kolo

Chelsea - Arsenal 0:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Thiago Silva, Zouma, James, Gilmour, Jorginho, Chilwell, Mount, Havertz, Pulisic

Arsenal: Leno, Holding, Gabriel, Mari, Saka, Elneny, Partey, Tierney, Smith Rowe, Odegaard, Aubameyang

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nele.
I mene zavalio za 230 km na kladionici.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi