Arteta ne dolazi u Arsenal zbog navijača, poznato ime novog trenera?

Unai Emery naredna meta Topnika

Arteta ne dolazi u Arsenal zbog navijača, poznato ime novog trenera?

Endin Čaušević

Čelnici Arsenala još uvijek traže novog trenera nakon što je poslije 22 godine Arsene Wenger odlučio da napusti klupu londonskog kluba.

Wenger nije u posljednje vrijeme ostvario s Arsenalom ono što se očekivalo, a nakon pritiska navijača odlučio je da je vrijeme da napusti Emirates. U posljednje vrijeme najviše se govorilo da će novi trener londonskog kluba biti Mikel Arteta, ali čini se da se i to promijenilo.

Mnogi engleski mediji objavili su prije nekoliko dana da je Arteta dogovorio sve s Arsenalom, te da će to biti prvi klub kojeg će voditi. No, to se nije svidjelo navijačima ovog kluba koji su izvršili "linč" na društvenim mrežama i poručili da Arteta nije sazrio za takav zadatak.

Iako su čelnici Arsenala čini se sve dogovorili s Artetom izgleda da su se predomislili u posljednji trenutak. Svjesni su da navijači više nemaju mnogo strpljenja, te da ne smiju napraviti grešku u izboru novog trenera.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno, lista kandidata je poprilično duga, no mnogi engleski mediji navode da sada Unai Emery ima najviše šansi da preuzme klubu Arsenala. Španski stručnjak je ostao bez kluba nakon što mu je na kraju ove sezone istekao ugovor sa PSG-om.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi