Prvo glavom, zatim i nogom: Artetine gestikulacije u posljednjim sekundama utakmice su postale hit

Sjajan je

Prvo glavom, zatim i nogom: Artetine gestikulacije u posljednjim sekundama utakmice su postale hit

E. Oštraković

Arsenal je jučer uspio napraviti fenomenalan preokret na Emiratesu protiv Bournemoutha, te na kraju slaviti veoma bitnu pobjedu od 3:2.

Šok za Arsenal već u desetoj sekundi utakmice. Billing je pogodio za 0:1. Trešnjice su igrale kao u transu, a u 57. minuti Senesi pogađa za 0:2 i tada je alarm bio dobro upaljen na Emiratima.

Arsenal se vraća u utakmicu u 62. minuti golom Parteya, a na 2:2 poravnava White u 70. minuti, tako da su Topnici brzinski stigli do poravnanja.

Do kraja duel u Londonu potpuni preokret. Za veliki trijumf Arsenala od 3:2. pogodio je Nelson u osmoj minuti sudijske nadoknade vremena.

Dugo će se pričati kako je Arteta pogodio sa izmjenom kada je u igru ubacio Nelsona, a ovaj mu je sve vratio asistencijom i golom.

Prvo je Nelson asistirao za Whitea koji je pogodio za poravnanje, a totalna ludnica nastala je u posljednjim sekundama utakmice.

Oglasi

Nelson je pokupio jedan odbijanac, te je majstorski pogodio sa vrha kaznenog prostora i tako u 97. minuti donio svojoj ekipi pobjedu.

Posebno su kamere pratile ponašanje trenera Arsenala, Mikela Artete, koji je proživio svaku sekundu ovog gola na poseban način.

Činilo se kao da Arteta zna šta će se desiti, te svojim tijelom prvo šutira loptu glavom, a zatim i nogom, a onda kreće slavlje.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pokušale su kamere snimiti slavlje trenera Arsenala, ali jednostavno to nije bilo moguće. Razlog je naravno preveliko slavlje navijača zbog kojeg su se tresle kamere.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi